De Gea blijft kalm na blunder: 'Ik heb toch niemand vermoord?'

Reacties

Onder de lat bij Manchester United was David de Gea dit seizoen zeer betrouwbaar, maar bij Spanje ging David de Gea meerdere keren in de fout. In de voorbereiding op het WK ging het mis tegen Zwitserland, tegen Portugal liet de goalie een schot van Cristiano Ronaldo glippen. De Gea blijft kalm en is klaar voor de volgende wedstrijd. Hij sprak ook over de ontslagen bondscoach.

De Gea blijft kalm na blunder: 'Ik heb toch niemand vermoord?'

Bij een 1-1 stand ging het mis voor De Gea, die loste na een inzet van Ronaldo (zie video onder). Het WK-duel in Groep B eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. 'Ik ben rustig en klaar voor de volgende wedstrijd', sprak De Gea na het duel met Portugal de Spaanse pers toe. 'De ene dag ben je heel erg slecht, de andere dag heel erg goed. Het is niet alsof ik iemand vermoord heb? Ik krijg de steun van de bondscoach en mijn teamgenoten, we moeten gefocust blijven voor belangrijkere zaken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spanje sloot de voorbereiding op het WK slecht af. De bond ontsloeg bondscoach Julen Lopetegui, nadat hij vlak voor het officieel worden van de overeenkomst meldde dat hij een akkoord had bereikt met Real Madrid. De bedoeling was dat Lopetegui na het WK de overstap van Spanje naar Real Madrid zou maken, maar de bond besloot anders en ontsloeg de Spanjaard.

Van paniek en chaos in de selectie wil De Gea niet spreken. 'Het team is nog nooit zo verenigd geweest. Natuurlijk zijn er moeilijkheden, maar daar zijn we overheen gestapt als groep.' Spanje gaat na het gelijkspel tegen Portugal op 20 juni verder met het WK, koploper Iran is dan de tegenstander in Kazan.

VI's Süleyman Öztürk over de WK-wedstrijd Portugal - Spanje
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.