De duizelingwekkende cijfers van Jamie Vardy

Reacties

Jamie Vardy is inmiddels 32 jaar, maar van afbouwen of uitbollen is bij de spits van Leicester City absoluut nog geen enkele sprake. Met zijn twee goals tegen Aston Villa (1-4 winst) bouwde hij nog maar eens verder aan zijn toch al imposante cijfers.

De duizelingwekkende cijfers van Jamie Vardy
© Pro Shots

• Na zijn dubbelslag tegen Aston Villa staat Vardy op zestien competitiegoals dit seizoen. Daarmee is hij topscorer van de Premier League, vóór Tammy Abraham (11), Pierre-Emerick Aubameyang, Marcus Rashford (beiden 10), Sergio Agüero, Danny Ings, Harry Kane, Sadio Mané (allemaal 9), Teemu Pukki en Raheem Sterling (beiden 8).

• Vardy heeft in zijn hele carrière nu 96 goals in de Premier League gemaakt. Hij passeerde zondag Ruud van Nistelrooy, die tot 95 kwam. Het volgende doel voor Vardy is Emmanuel Adebayor, die in totaal 97 goals maakte. Daarna zal de spits van Leicester zich richten op Matt Le Tissier (100), Didier Drogba (104), Darren Bent (106), Paul Scholes (107), Peter Crouch (108) en Ryan Giggs (109).

• Door zondag tot scoren te komen, heeft Vardy nu in acht competitiewedstrijden op rij gescoord. Daarmee is hij de eerste speler die dat presteert sinds eind 2015. Zijn voorganger? Vardy zelf. Toen kwam hij zelfs tot elf (!) wedstrijden op rij.

• Vardy is nu overigens de tweede speler ooit die op twee verschillende momenten een reeks van acht duels met een doelpunt weet neer te zetten. Dat lukte Van Nistelrooy ooit ook: in 2002 en 2003.

• Mede dankzij de goals en de reeks van Vardy heeft Leicester City nu overigens acht competitiewedstrijden op rij gewonnen. Dat is een clubrecord, nooit eerder presteerden The Foxes dat in de 135-jarige historie van de club.

• Sinds manager Brendan Rodgers op 3 maart 2019 aan het roer kwam bij Leicester, heeft Vardy 25 keer gescoord. Dat is meer dan welke speler in Engeland dan ook. Ter vergelijking: Messi scoorde in dezelfde periode 'maar' 23 keer.

• Leicester heeft nu de laatste vier uitwedstrijden gewonnen, met een doelsaldo van 17-1. De laatste keer dat de club vier uitduels op rij won, was in 2015/16. Inderdaad, het jaar van de landstitel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.