De dilemma's van Allegri: dit weten we over de opstelling van Juve

Reacties

Juventus-trainer Massimiliano Allegri bevestigde tijdens zijn persconferentie dat Cristiano Ronaldo woensdagavond een basisplaats zal hebben tegen Ajax, maar moet voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League nog wel enkele andere afwegingen maken.

De dilemma's van Allegri: dit weten we over de opstelling van Juve
Ajax
Ajax
1 - 1
Juventus
Juventus

Waar de Portugese aanvaller op tijd fit is voor de confrontatie in Amsterdam, kan Allegri geen beroep doen op Giorgio Chiellini. De sterkhouder wordt achterin vervangen door Daniele Rugani (24), omdat routinier Andrea Barzagli niet fit genoeg is. 'Ik vertrouw op hem', zei Allegri tijdens zijn persconferentie. 'Rugani is een van de beste centrale verdedigers in Italië en Europa.'

Allegri liet ook al doorschemeren dat Juventus tegen Ajax weer zal aantreden met vier verdedigers, waar het er tegen AC Milan nog vijf waren. 'Aangezien ik maar drie centrale verdedigers tot mijn beschikking heb, lijkt het me sterk dat ik ze allemaal gebruik', zei de trainer van Juventus, dat in Amsterdam waarschijnlijk in de gebruikelijke 4-3-3-formatie zal aantreden.

Allegri verwacht goals: 'Het gaat zeker geen 0-0 worden tegen Ajax'

Khedira of Bentancur?
Op het middenveld is sowieso plek voor spelmaker Miralem Pjanic en kilometervreter Blaise Matuidi. De derde positie is bij afwezigheid van de geblesseerde Emre Can voor Sami Khedira, die op de weg terug is van een hartoperatie, of Rodrigo Bentancur. 'Khedira bewees tegen Milan dat hij geweldig is in het lezen van de wedstrijd, Bentancur is dynamischer maar heeft weinig ervaring.'

Voorin zal Mario Mandzukic als centrumspits het vuile werk moeten opknappen om Ronaldo te ontlasten. Aan de rechterkant gaat het tussen Federico Bernardeschi en Paulo Dybala. De Italiaanse media verwachten dat de Italiaanse dribbelaar de voorkeur zal krijgen, hoewel Dybala volgens Allegri goed trainde en tegen Milan nog een basisplaats had bij afwezigheid van Ronaldo. 

Frenkie de Jong
Allegri liet tijdens zijn persconferentie weten dat Juventus naar de Johan Cruijff Arena komt om doelpunten te maken, maar zal volgens La Gazzetta dello Sport een van zijn aanvallers belasten met het afstoppen van Frenkie de Jong. Mandzukic moet bij balverlies terugplooien om de spelmaker van Ajax in de weg te lopen. Bernardeschi en Matuidi bewaken de flanken, zodat een 4-4-1-1 ontstaat.

Vermoedelijke opstelling Juventus: Szczesny; João Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Khedira/Bentancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi (Dybala), Mandzukic, Ronaldo.

La Gazzetta dello Sport verwacht dat Juventus bij balverlies in een 4-4-1-1-formatie zal spelen tegen Ajax.
La Gazzetta dello Sport verwacht dat Juventus bij balverlies in een 4-4-1-1-formatie zal spelen tegen Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.