De Derby della Madonnina komt eraan, maar Icardi is nergens te bekennen

Reacties

In misschien wel de belangrijkste week van het seizoen voor Internazionale laat Mauro Icardi verstek gaan. Komt het nog goed tussen de Nerazzurri en de felbegeerde doelpuntenmaker? Wanda Nara houdt hoop op een goede afloop, maar lijkt tegelijkertijd voor de meeste problemen te zorgen.

De Derby della Madonnina komt eraan, maar Icardi is nergens te bekennen

De situatie rondom Icardi (26) is behoorlijk uit de hand gelopen. De aanvaller beschikt bij Inter over een contract dat tot medio 2021 doorloopt en in deze verbintenis zit een clausule waardoor clubs buiten Italië hem voor 110 miljoen euro kunnen binnenhalen. Met de vermeende belangstelling van Real Madrid in het achterhoofd probeert Inter Icardi al geruime tijd een nieuw contract te laten tekenen. De onderhandelingen verlopen echter bijzonder moeizaam.

Nara is niet alleen de vrouw, maar ook de zaakwaarnemer van Icardi. Zij heeft al meerdere keren met de clubleiding van Inter om tafel gezeten en zet volgens Italiaanse media behoorlijk hoog in als het gaat om het salaris dat manlief zou willen opstrijken. Nara vindt het geen probleem om in de pers te praten over de onderhandelingen met Inter en dat is tegen het zere been van de clubleiding. Icardi is dan weer boos als er vervelende verhalen over zijn vrouw verschijnen.

De onrust bereikte een maand geleden een dieptepunt, toen Inter in een kort statement zonder enige uitleg meldde dat Samir Handanovic de nieuwe aanvoerder van de ploeg zou zijn. Icardi ontbrak vervolgens in de Europa League-selectie voor het treffen met Rapid Wien en dat was niet omdat coach Luciano Spalletti hem niet nodig had. 'Waarom ik Icardi niet heb geselecteerd? Hij is wel degelijk opgeroepen, maar hij besloot om thuis te blijven', vertelde de oefenmeester.

Inter was zonder Icardi met 0-1 te sterk voor Rapid en won vervolgens ook de thuiswedstrijd tegen de Oostenrijkers, waardoor het zich plaatste voor de achtste finale van de Europa League. Daarin was Eintracht Frankfurt de tegenstander. Met Lautaro Martínez in de punt van de aanval werd er in Duitsland met 0-0 gelijkgespeeld. Martínez liep in dit duel tegen een beslissende gele kaart aan en was daardoor geschorst voor de belangrijke returnwedstrijd van afgelopen donderdag.

De vraag was of Icardi in de afwezigheid van Martínez weer zou opdraven. De topschutter kwam sinds het moment dat zijn aanvoerdersband werd ingenomen niet meer in actie voor Inter: officieel omdat hij met een knieblessure zou kampen, maar voetbalminnend Italië weet wel beter. De medische staf van Inter onderzocht Icardi en vond geen enkel probleem in de knie. Tests toonden geen verschil met de onderzoeken van in de voorbereiding, toen Icardi nog topfit was.

De hoofdrolspeler bleef bij het verhaal dat hij last van zijn knie heeft en weigert om de training te hervatten. Op Instagram reageerde hij behoorlijk cryptisch op alle heisa. 'Ik hou van de kleuren, op de moeilijkste momenten komt de ware liefde boven', zei hij over zijn gevoelens voor Inter. 'Maar er moet altijd respect zijn.' En dat respect, dat mist Icardi. Donderdag was hij er tegen Frankfurt opnieuw niet bij en Inter ging kansloos onderuit (0-1). Het Europese avontuur is voorbij.

Het vizier wordt nu op de competitie gericht en zondag wacht er opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd voor Inter. In de Serie A neemt de ploeg van Spalletti het op tegen AC Milan, dat Inter vorige week inhaalde op de ranglijst en nu één punt minder heeft. In de strijd om een direct Champions League-ticket kan Inter de hulp van Icardi goed gebruiken. De kans dat de man van 122 doelpunten in 210 duels voor de Nerazzurri in de Derby della Madonnina in actie zal komen, is echter minimaal.

Veel supporters van Inter zijn er helemaal klaar mee en menen dat Icardi de ploeg in de steek laat. Onzin, stelt Nara. 'Zijn knieblessure is niet verzonnen', zei de blondine deze week bij Mediaset. 'Hij wordt dagelijks verzorgd en let goed op zichzelf, 24 uur per dag. Zijn gezondheid is op dit moment zijn prioriteit, want wanneer hij niet honderd procent fit is, kan hij ook niet belangrijk zijn voor Inter.'

'Ik wil het beste voor Mauro', benadrukte Nara nog maar eens. 'Hij wil bij Inter blijven. Ik werk er hard voor om hem gelukkig te maken en vrede te sluiten met de club. We hebben zelfs voor een advocaat gekozen die supporter van Inter is. Dit is een belangrijke week voor Inter, maar ik kan eerlijk zeggen dat het een positieve week was. Er zijn goede gesprekken gevoerd en we zijn tot iets belangrijks gekomen. Ik praat op dit moment meer met Giuseppe Marotta (directeur van Inter, red.) dan met Mauro, maar dat is niet erg. We willen dit zo snel mogelijk oplossen.'

Bekijk via onderstaande link het volledige programma van dit weekend in de Serie A.

AC Milan
AC Milan
2 - 3
Internazionale
Internazionale
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.