De dag dat Dirk Kuijt historie schreef bij Liverpool

Reacties

Liverpool is Dirk Kuijt nog niet vergeten. Nederlander maakte vandaag precies negen jaar geleden een historische hattrick tegen Manchester United (3-1).

De dag dat Dirk Kuijt historie schreef bij Liverpool
© Pro Shots

Liverpool stelde behoorlijk teleur in het seizoen 2010/11 en raakte in de winter ook nog eens Fernando Torres kwijt aan concurrent Chelsea. The Reds leefden dan ook met niet al te veel vertrouwen toe naar de clash met de grote rivaal uit Manchester. Dankzij Kuijt werd het echter een groot succes.

De ex-Feyenoorder scoorde drie keer in een tijdsbestek van een half uur en legde United zo eigenhandig over de knie. Oogstrelende doelpunten waren het niet, sterker nog: het waren stuk voor stuk intikkers, maar hij werd er niet minder om bejubeld. Nog altijd is Kuijt de enige speler in de historie van de Premier League die namens Liverpool een hattrick maakte tegen Manchester United.

De betreffende wedstrijd wordt bij Liverpool ook herinnerd als de geboorte van een nieuw fenomeen: Luis Suárez. De van Ajax overgekomen Uruguayaan vormde een plaag voor de United-defensie en kreeg ook van Kuijt achteraf complimenten. 'Ik ben ontzettend blij, maar ik moet Luis bedanken, want hij speelde geweldig en creëerde twee van de goals. Het was een perfecte dag. Je droomt van een hattrick en om het dan tegen Manchester United te doen, is het beste gevoel ooit', zo straalde de Nederlander.

Bekijk hieronder de beelden van de historische hattrick van Kuijt tegen Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.