De clubtopscorer van Sevilla redt als keeper zijn eigen hoofdrol

Reacties

Lucas Ocampos heeft zijn naam in zijn eerste jaar in La Liga gevestigd met zijn aanvalsspel. Maandag liet de Argentijn van Sevilla een andere onvermoede kwaliteit zien.

De clubtopscorer van Sevilla redt als keeper zijn eigen hoofdrol
© Pro Shots

Het seizoen is nog niet ten einde, maar Ocampos heeft zich al bewezen bij Sevilla. De van Olympique Marseille overgenomen aanvaller maakte maandag tegen Eibar zijn dertiende treffer van het La Liga-seizoen. Het bleek de beslissende. 'Alle zeges zijn op dit moment zwaarbevochten. Elke wedstrijd is zwaar, nu was het einde als in een Hitchcock-scenario', zei trainer Julen Lopetegui na de benauwde zege.

Daarmee doelde de coach op de andere hoofdrol voor Ocampos. Hoogstpersoonlijk redde de aanvaller zijn status van matchwinner, letterlijk. Want na de blessure van doelman Tomás Vaclik had hij de rol van keeper op zich genomen. Met een redding in de slotfase op een inzet van nota bene Eibar-keeper Marko Dmitrovic liet hij zien ook als goalie prima uit de voeten te kunnen.

'Ik ben graag keeper als we kleine partijtjes spelen, maar ik had niet gedacht dat ik in een echte wedstrijd dat een paar minuten zou doen', zei Ocampos met een glimlach. 'Voordat ik mijn plaats in het doel innam, zei de keeperstrainer dat ik er niet uit moest komen en tussen de palen moest blijven. Bij die redding kwam de bal naar me toe en kon ik hem stoppen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.