Luuk de Jong kan discussie over spitspositie bij Sevilla niet verzwakken

Reacties

Sevilla heeft maandag met een zege op Eibar goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-plaatsbewijs. De discussie over de spitspositie, waar deze keer Luuk de Jong weer de kans kreeg, blijft echter in leven.

Luuk de Jong kan discussie over spitspositie bij Sevilla niet verzwakken
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
1 - 0
Eibar
Eibar

Sevilla-coach Julen Lopetegui heeft in de afgelopen weken weer meermaals benadrukt hoe belangrijk het werk is dat De Jong verricht voor zijn ploeg, maar de cijfers van de Nederlander vallen toch wat tegen. Na 31 competitiewedstrijden (waarvan 23 als basisspeler) heeft De Jong in La Liga pas zes keer gescoord. De spits begon in de eerste drie duels na de coronabreak in de punt van de aanval, scoorde in het 1-1 gelijkspel met Levante, en wisselt in de afgelopen periode de basisplaatsen af met Youssef En-Nesyri.

De Marokkaan, die in januari overkwam van Leganés, heeft met zijn werklust ook zeker zijn waarde voor Sevilla. Het gebrek aan doelpunten is echter ook bij En-Nesyri het probleem. De concurrent van De Jong maakte er pas drie namens Los Nervionenses en heeft na de coronapauze nog niet weten te scoren. De cijfers spreken dus niet in het voordeel van de Sevilla-spitsen en in Andalusië wordt het debat gevoerd of er in de zomer niet een échte doelpuntenmaker moet komen. Technisch directeur Monchi zal de mogelijkheden ongetwijfeld bestuderen.

Tegen Eibar kreeg De Jong van Lopetegui de kans om de discussie over de spitspositie wat af te zwakken, maar de Nederlander slaagde daar niet in. De Jong wist opnieuw niet te scoren en maakte na ruim een uur plaats voor En-Nesyri. Op dat moment stond Sevilla al op een 1-0 voorsprong dankzij Ocampos, die als vleugelaanvaller wél gemakkelijk de weg naar het net weet te vinden. Zijn volley na een perfecte voorzet van Jesús Navas betekende alweer zijn dertiende competitiegoal van het seizoen.

Het doelpunt van Ocampos bleek voldoende te zijn voor de volle buit, al scheelde het vrijwel niets. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd schoot Kike García namens Eibar namelijk nog op de paal. Doelman Tomás Vaclik kwam bij deze kans helemaal verkeerd neer en moest per brancard van het veld gehaald worden. Het lijkt erop dat Vaclik een zware knieblessure heeft opgelopen. De wedstrijd werd beëindigd met doelpuntenmaker Ocampos op doel en hij keerde nog een schot van Eibar-keeper Marko Dimitrovic, die ver mee naar voren was gekomen. Zo kende het duel een ongelooflijk slot.

Sevilla kwam met de schrik vrij en behoudt zijn ongeslagen status sinds de La Liga-herstart. Met een voorsprong van zes punten op nummer vijf Villarreal ligt de ploeg van Lopetegui op koers voor deelname aan het volgende Champions League-seizoen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.