De buik van Klose velt Schalke, Bruggink doeltreffend

Bayern München heeft Schalke 04 definitief afgeschud in de Duitse titelstrijd door te winnen in Gelsenkirchen. Elders eisten Arnold Bruggink en Markus Rosenberg hoofdrollen op.

Schalke 04-Bayern München 0-1Schalke verloor voor de derde keer op rij en staat nu twaalf punten achter op Bayern, dat de terechte winnaar was in Gelsenkirchen. Schalke speelde in een hoog tempo, maar bood daardoor Bayern de gelegenheid te counteren. De koploper speelde het spel slim en had genoeg aan een enkel doelpunt. Franck Ribéry werd knap vrijgespeeld door Bastian Schweinsteiger en de Fransman bood Miroslav Klose een niet te missen kans. De spits werkte de bal binnen met de buik. Daniel Van Buyten was nog dicht bij de 2-0, maar de kopbal van de verdediger belandde op de lat.

Werder Bremen-Borussia Dortmund 2-0Werder Bremen blijft in de achtervolging op koploper Bayern door Borussia Dortmund met 2-0 te verslaan. De thuisclub had veel geluk bij de openingstreffer. Op slag van rust scoorde Markus Rosenberg in buitenspelpositie, maar het doelpunt werd toch goedgekeurd. Rosenberg werd de Man van de Wedstrijd door ook de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. De Zweedse oud-Ajacied passeerde drie man en schoot de bal vanaf zestien meter achter doelman Marc Ziegler.

Hannover 96-1. FC Nürnberg 2-1Arnold Bruggink had een groot aandeel in de winst van Hannover. De aanvallende middenvelder schoot met de links vanaf achttien meter de openingstreffer tegen de touwen. De 1-0 van Bruggink werd ongedaan gemaakt door Zvjezdan Misimovic die namens de gasten de gelijkmaker liet aantekenen. Hannover pakte de drie punten door de winnende goal van Szabolcs Huszti, die de bal in een leeg doel tikte op aangeven van Benjamin Lauth.

Karlsruher SC-VfL Wolfsburg 3-1Karlsruher passeerde Schalke door met 3-1 te winnen van Wolfsburg. Marcel Schäfer maakte namens de gasten nog wel de openingstreffer van Mario Eggiman ongedaan, maar had geen antwoord op de 2-1 van Joshua Kennedy. Alexander Iashvili bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 3-1.

Hansa Rostock-Arminia Bielefeld 1-1In Rostock zat de venijn in het slot van de wedstrijd. In de 84ste minuut kregen de toeschouwers pas de eerste goal te zien. Christian Eigler bleef na een counter koel oog in oog met doelman Stefan Wächter en schoot de gasten naar 0-1. Twee minuten later maakte Hansa al gelijk. Fin Bartels trof doel na een voorzet van Zafer Yelen.