De Bruyne kan aan de slag als trainer na 'unieke kans'

Reacties

Achttien (voormalig) internationals van het Belgische nationale elftal kunnen hun eerste stappen als trainer gaan zetten. De groep kreeg maandag hun trainersdiploma uitgereikt nadat ze een speciaal traject doorliepen van de Belgische voetbalbond. Onder anderen Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Dries Mertens haalden hun UEFA A-licentie.

De Bruyne kan aan de slag als trainer na 'unieke kans'
© Pro Shots

Bondscoach Roberto Martínez nam samen met de bond het initiatief om de (ex-)voetballers uit te nodigen om een speciale trainerscursus te volgen. Martínez wilde de spelers voorbereiden op de volgende stap in hun carrière. Internationals volgden de afgelopen maanden tijdens de interlandperiodes de cursus.

Met de UEFA A-licentie kunnen de achttien aspirant-trainers aan de slag bij clubs tot en met het tweede niveau in België. Voor de Pro League hebben trainers de UEFA Pro-licentie nodig. Slechts vijf cursisten hadden al ervaring als trainer. Onder wie Timmy Simons, die in december trainer werd van Zulte Waregem na eerder assistent te zijn geweest van Francky Dury.

Simons sprak van een unieke kans voor spelers als De Bruyne, Vertonghen en Youri Tielemans. 'Zolang je als speler actief bent, kun je niet aan een trainerscursus deelnemen. Zij zitten normaal gesproken allemaal in het buitenland. Daarom was dit een ongelooflijke kans voor hen. Het is een mooie cursus geweest. Als je ziet welke spelers meededen, dan trigger je elkaar wel.'

Deze (ex-)spelers kregen maandag hun diploma: Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Christian Kabasele, Simon Mignolet, Leandro Trossard, Dennis Praet, Axel Witsel, Matz Sels, Youri Tielemans, Thomas Vermaelen, Dries Mertens, Timmy Simons, Nicolas Lombaerts, Steven Defour, Sébastien Pocognoli, Dedryck Boyata, Laurent Ciman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.