De Bruyne in voetsporen van Premier League-grootheden

Reacties

Kevin De Bruyne is voor de tweede keer in zijn carrière gekozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De smaakmaker van Manchester City werd verkozen door fans én de aanvoerders van de twintig Premier League-clubs in het seizoen 2021/22. Hij is een van de weinigen die tweemaal gekozen is tot de beste in Engeland.

De Bruyne in voetsporen van Premier League-grootheden
© Pro Shots

De Bruyne treedt in de voetsporen van Thierry Henry, Cristiano Ronaldo en Nemanja Vidic, die in dienst van respectievelijk Arsenal en Manchester United de prijs ook tweemaal wonnen. De Bruyne werd twee jaar geleden ook gekozen als Speler van het Jaar, hij werd vorig jaar afgelost door teamgenoot Rubén Dias. Dit jaar troefde De Bruyne spelers als Mohamed Salah, João Cancelo en Trent-Alexander Arnold af.

De kans is groot dat De Bruyne het seizoen afsluit met nog een prijs. Zondag staat Manchester City tegenover Aston Villa in de laatste speelronde van de Premier League, bij winst is Man City zeker van de landstitel. Achtervolger Liverpool staat op een punt achterstand na 37 wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Laatste winnaars Speler van het Jaar in Premier League

Jaar Speler Club
2022 Kevin De Bruyne Manchester City
2021 Rubén Dias Manchester City
2020 Kevin De Bruyne Manchester City
2019 Virgil van Dijk Liverpool
2018 Mohamed Salah Liverpool
2017 N'Golo Kanté Chelsea
2016 Jamie Vardy Leicester City
2015 Eden Hazard Chelsea
2014 Luis Suárez Liverpool
2013 Gareth Bale Tottenham Hotspur
2012 Vincent Kompany Manchester City
2011 Nemanja Vidic Manchester United
2010 Wayne Rooney Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.