De Bruyne fel over 'schandalige' EK-loting: 'Voetbal is voetbal niet meer'

Reacties

Op zaterdag 30 november wordt er geloot voor de groepsfase op het EK 2020, maar nu al staat het een en ander vast. Zo weet het Nederlands elftal dat het in Groep C tegen Oekraïne moet spelen en voor België zijn in Groep B met Rusland en Denemarken zelfs al twee tegenstanders bekend.

De Bruyne fel over 'schandalige' EK-loting: 'Voetbal is voetbal niet meer'
© Pro Shots

Omdat het EK van volgend jaar in verschillende landen wordt afgewerkt en twaalf organisatoren van de UEFA het thuisvoordeel krijgen, zit de loting ingewikkeld in elkaar. Rusland en Oekraïne moeten elkaar vanwege de politieke spanningen bovendien ontlopen in de poulefase en dat heeft ervoor gezorgd dat Groep B al voor het grootste deel is ingevuld. Kevin De Bruyne vindt het maar niets.

'Een schande, om eerlijk te zijn', maakte de middenvelder van Manchester City en de Belgische ploeg duidelijk voor de camera van VTM. 'Voetbal is voetbal niet meer, het begint steeds meer een business te worden. Als speler moet je er naar schikken, maar voor mij is het een of andere competitievervalsing. Het plezier van een loting is nu compleet verdwenen.'

De Rode Duivels weten nu ook al dat de vierde en laatste ploeg in de poule hoogstwaarschijnlijk Finland of Wales zal worden. De loting begint volgende week zaterdag om 18.00 uur en wordt gehouden in Boekarest.

Voorlopige groepsindeling EK 2020

Groep A Groep B Groep C
Italië België Oekraïne
Pot 2 Rusland Nederland
Pot 3 Denemarken Pot 3
Pot 4 Pot 4 Pot 4
(Roemenië)
Groep D Groep E Groep F
Engeland Spanje Duitsland
Pot 2 Pot 2 Pot 2
Pot 3 Pot 3 Pot 3
Pot 4 Pot 4 Pot 4
(Schotland) (Ierland) (Hongarije)

(Tussen haakjes staan gastlanden die zich nog kunnen plaatsen via de play-offs).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.