De Bruyne bedankt Brugge voor staande ovatie, Guardiola verklapt geheimpje

Reacties

Manchester City beleefde dinsdag een zorgeloze avond op bezoek bij Club Brugge. The Citizens waren met Kevin De Bruyne in de basis veel te sterk voor de regerend Belgisch kampioen. Supporters van Club Brugge gaven De Bruyne, die ook een mijlpaal vierde, een staande ovatie bij zijn wissel in de tweede helft.

De Bruyne bedankt Brugge voor staande ovatie, Guardiola verklapt geheimpje
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 5
Manchester City
Manchester City

De Bruyne speelde in het Jan Breydelstadion zijn vijfhonderste wedstrijd in zijn carrière. Meer dan de helft daarvan (270) werkte hij af in het shirt van Manchester City. Zijn jubileumduel kreeg extra glans doordat de Engelse grootmacht overtuigend won. De Bruyne nam de assist voor zijn rekening bij de 0-3 van Kyle Walker.

Na ruim een uur spelen besloot Pep Guardiola de Belg naar de kant te halen, waarna een staande ovatie volgde van de toeschouwers in Brugge. De Bruyne bedankt zijn landgenoten na de wedstrijd via een post op Instagram. 'Het was geweldig om weer in België te zijn. Bedankt voor de warme ontvangst', schreef de ex-speler van onder anderen KRC Genk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geheimpje
Guardiola gaf na de eenvoudig overwinning aan dat hij bij Anderlecht-trainer Vincent Kompany, jarenlang aanvoerder van City, informatie had ingewonnen over Club Brugge. 'Ik zal jullie een geheimpje vertellen. Voor de wedstrijd heb ik met Vinnie (Vincent Kompany, red.) gebeld. Hij heeft mij goeie tips gegeven over Club Brugge', zei de manager van City op een persconferentie.

'We moesten opletten voor Hans Vanaken. En voor de snelle verdedigers, zeker aan de linkerkant (Eduard Sobol, red.). Maar Club is vooral niet in zijn spel gekomen omdat wij zo goed waren', aldus Guardiola. 'Dit was één van onze beste Europese prestaties. De return over twee weken zal helemaal anders zijn. Club zal in zijn eer gekrenkt zijn. Ik ben er zeker van dat hun trainer dan een aantal aanpassingen doorvoert.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
0
2
18-10
+8
12
2
PSG
6
3
2
1
13-8
+5
11
3
RB Leipzig
6
2
1
3
15-14
+1
7
4
Club Brugge
6
1
1
4
6-20
-14
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.