De Bosuil ontploft, de zoektocht naar een voortand

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Bosuil ontploft, de zoektocht naar een voortand

• En of het voetbal leeft in Antwerpen! Steve Colpaert liet zien hoe de spelers zaterdag het kampioensfeest van Antwerp FC in de Bosuil hebben ervaren.

'Ik heb lang naar die tand op het veld gezocht, ik vind tanden heel belangrijk en het liefst houd ik mijn eigen tanden.'
Hicham Faik was na de zege op SC Heerenveen nog op het veld te vinden. Niet om toegejuicht te worden door het Excelsior-publiek, maar om een voortand te zoeken. Die was hij verloren na een botsing met teamgenoot Jurgen Mattheij. De zoektocht was tevergeefs. 'Ik hoop zo snel mogelijk een nieuwe tand te krijgen. Maar goed, de drie punten zijn voor ons het belangrijkste.' (FOX Sports) 

'Haller is de beste spits van Nederland, beter dan de drie bij de topclubs.'
• FC Utrecht-trainer Erik ten Hag vindt het overdreven dat zijn ploeg afhankelijk is van Sébastien Haller, die zaterdag als kersverse vader terugkeerde binnen de lijnen. Maar in zijn ogen heeft de Franse spits wel voor Nederland ongekende kwaliteiten. (FOX Sports)

• Doorrollen als je geraakt bent moet een scheidsrechter overtuigen dat er echt iets heel ernstigs is voorgevallen. Mitchell Weiser kon er bij Hertha BSC – Borussia Dortmund (2-1) geen genoeg van krijgen. Scheidsrechter Robert Hartmann was niet onder de indruk. De Berlijnse invaller ontkwam ook niet aan een gele kaart voor spelbederf, wegens het wegtrappen van de bal overigens.  

• Javier Mascherano heeft uit de doeken gedaan welke rol Marc-André Ter Stegen speelde in het Wonder van Camp Nou van Barcelona in de Champions League. De Argentijnse verdediger doelde daarbij niet alleen op de redding, waarmee de doelman de tweede PSG-treffer voorkwam. 'Toen we de 3-1 incasseerden, begon Ter Stegen te brullen: "'We sterven nooit, wij zijn Barcelona". En hij schreeuwde verder: "We zullen winnen, we zullen winnen." Op dat moment heb ik tegen Sergio Busquets gezegd dat hij niet helemaal lekker in zijn hoofd was.' Ter Stegen bleek naderhand niet zo gek…

• Overigens, het Spaanse MARCA haalde nog even de veelbesproken hoofdrol van scheidsrechter Deniz Aytekin naar voren met een plaatje op social media, vrij naar een iconische foto van Lionel Messi.

• Voor achttien miljoen euro haalde Tianjin Quanjian Alexandre Pato naar China. De Braziliaan had in zijn tweede wedstrijd in het Verre Oosten de gelegenheid om iets terug te betalen toen hij achter de bal plaatsnam voor een strafschop. Maar het werd een bittere teleurstelling. De bal vloog huizenhoog over het doel van Shanghai Shenhua (1-1) en daarmee werd de kans op de zege in de 88ste minuut om zeep geholpen.

• Aan de andere kant van de wereld liet een andere Braziliaan zien hoe je kan scoren en dan van wat meer meters dan elf. Geweldig hoe Dudu op slag van rust Palmeiras tegen São Paulo (3-0) naar een voorsprong schiet.

• Olympique Nice speelde vrijdag al (2-2 tegen Caen) en dus had Mario Balotelli de tijd en de ruimte voor andere capriolen in het weekend. De Italiaanse spits zette een pruik op en leek verdomd veel op zijn teamgenoot Dante.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.