De boodschap van Hake die Rick Kruys met een goed gevoel achterliet

Reacties

Na het ontslag van René Hake maakt zijn assistent Rick Kruys het seizoen als interim-trainer af bij FC Utrecht. De geboren Utrechter is blij dat er geen sprake is van hard feelings bij zijn voorganger.

De boodschap van Hake die Rick Kruys met een goed gevoel achterliet
© Pro Shots

Kruys wordt in Utrecht al een tijdje gezien als een groot trainerstalent en krijgt nu, op 36-jarige leeftijd, de kans om zichzelf te laten zien als hoofdtrainer in de Eredivisie. In gesprek met VI spreekt de voormalig middenvelder van een dubbel gevoel. Hij is blij met het podium dat hem nu geboden wordt, maar heeft tegelijkertijd te doen met de weggestuurde Hake.

'Ik heb hartstikke fijn samengewerkt met René', zegt Kruys. 'We hebben ook een goede band opgebouwd. René heeft me gebeld met de boodschap dat hij ontslagen was. Hij dacht dat de clubleiding vervolgens mij zou vragen, of ik het wilde overnemen. Ik heb hem toen gevraagd wat hij ervan vond. Hij zei: "Ik heb ook in die situatie gezeten. Ik vind dat je het altijd moet doen, dat je voor die kans moet gaan". Dat was fijn voor mij.'

Niet lang hierna kreeg hij een belletje vanuit het bestuur. Kruys kreeg inderdaad de vraag of hij het takenpakket wilde overnemen. 'Daar is direct bij gezegd dat ze op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Simpelweg omdat ze niet de tijd kunnen nemen om trainers in de wacht te zetten. Als zij een geschikte kandidaat vinden, dan willen ze daar mee verder. Daar heb ik begrip voor. Ik ga het gewoon op mijn manier doen, zo goed mogelijk', aldus de hoofdtrainer.

Het ziet ernaar uit dat Kruys na dit seizoen zal worden opgevolgd door Henk Fraser, nu nog de coach van Sparta Rotterdam. Een akkoord tussen Utrecht en de trainer nadert.

Lees in de VI van deze week of online via VI PRO het gesprek met Rick Kruys over het trainerschap, de lessen van Erik ten Hag en de doelen voor dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.