De Boer zoekt pinchhitter voor de nieuwe Ajax-selectie

Hoewel de huidige spelersgroep van Ajax dit seizoen voor de tweede keer op rij volstond om de titel naar Amsterdam te halen, aast trainer Frank de Boer flink op versterkingen. Behalve de bekende wens om Luciano Narsingh van SC Heerenveen en een nieuwe centrumverdediger vast te leggen, kijkt de coach ook naar een mogelijke pinchhitter.

De Boer zoekt pinchhitter voor de nieuwe Ajax-selectie

Ajax zal de opties in de verbintenissen in de contracten van Dmitri Bulykin en Nicolás Lodeiro niet lichten. Juist deze twee aanvallers mochten bij afwezigheid van de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson dit seizoen regelmatig als aanvalsleider opdraven. In het slot van de competitie was die rol weggelegd voor Siem de Jong, die nog altijd liever op het middenveld acteert. Ajax wil overigens wel langer door met Ismail Aissati en Miralem Sulejmani.

'We kijken ook nog naar een spits die direct inzetbaar zou kunnen zijn', vertelt De Boer. 'Het kan geen kwaad iemand achter de hand te hebben voor Kolbeinn Sigthórsson. Siem de Jong heeft het fantastisch gedaan als spits, maar blijft van nature aanvallende middenvelder.'

Ajax heeft inmiddels al wel de gesprekken met SC Heerenveen over Narsingh een vervolg gegeven. Daarbij hebben de Amsterdammers wel met concurrentie te maken. De vleugelaanvaller was maandag op bezoek bij Fulham, samen met ploeggenoot Oussama Assaidi die eveneens op interesse kan rekenen van de club van Martin Jol.

Niklas Moisander (AZ) en Bram Nuytinck (NEC) zijn de belangrijkste kandidaten om de defensie van Ajax te komen versterken. Hoogstwaarschijnlijk vertrekt aanvoerder Jan Vertonghen immers deze zomer. Mogelijk gaat Ajax ook nog achter een linksback aan. De Boer bevestigde onlangs dat Alexander Büttner (Vitesse) op de lijst staat en was al eerder lovend over Simon Poulsen (AZ). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's