De Boer: 'Ze maakten telkens de verkeerde keuzes'

Ajax-trainer Frank de Boer baalt van de gemiste kansen van zijn ploeg in het uitduel met FC Utrecht (0-0). In de eerste helft kregen de Amsterdammers voldoende mogelijkheden op een treffer.

'Ze maakten gewoon steeds de verkeerde keuzes', verzuchtte De Boer na de wedstrijd. 'Als ze moesten schieten, legden ze de bal af. En andersom precies hetzelfde. Hoe dat kan weet ik niet. Misschien schrokken ze zelf wel van de kansen die ze kregen. Ik heb ze niet eens geteld, maar ik geloof dat er wel zeven honderd procent kansen. Soms zelfs één op één tegen de keeper.'

'Ik had echt zoiets van: schiet hem er eens in! Maar goed, dat moeten zij uiteindelijk doen, dat zei ik ook in de rust tegen ze', vervolgde de trainer van Ajax. 'Het enige wat we onszelf kwalijk kunnen nemen is dat we niet met 3-0 voor staan bij de rust, want ik vond ons heel goed spelen in de eerste helft.'

'Ik waarschuwde de jongens in de kleedkamer ook dat ze in de tweede helft een ander Utrecht zouden zien, want dit werkte natuurlijk niet voor ze. Ik denk dat zij in de rust met z'n allen rond de tafel zaten, dankbaar dat het nog 0-0 stond. Het moest in de tweede helft wel een andere wedstrijd worden.'

Het bleef uiteindelijk 0-0 in De Galgenwaard, waardoor Ajax de achterstand op PSV en FC Twente zag oplopen tot drie punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.