De Boer wijt nederlaag aan 'domme en makkelijke fouten'

Internazionale-trainer Frank de Boer heeft zich geërgerd aan de fouten van zijn ploeg in het met 2-1 verloren duel met AS Roma. De Nederlander zag zijn team wel een goede tweede helft spelen.

Inter keek in Stadio Olimpico al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan, nadat Edin Dzeko de thuisploeg op voorsprong had gezet. 'In de eerste helft gaven we de bal zo vaak makkelijk weg. Maar in de tweede helft was Inter het enige team dat goed speelde', aldus De Boer tegen Italiaanse media.

Dat goede spel leverde de bezoekers in de 72ste minuut de gelijkmaker op. Vier minuten later knikte Kostas Manolas echter alweer de 2-1 binnen uit een vrije trap van Alessandro Florenzi. De Boer wond zich achteraf vooral op over de overtreding die leidde tot die vrije trap. 'Na de rust controleerden we de wedstrijd uitstekend, maar door een domme overtreding kom je weer op achterstand', doelde De Boer op de onhandige charge van Stevan Jovetic.

'We deden het erg goed in de tweede helft, maar maakten ook toen te veel makkelijke fouten. In mijn ogen mag je die nooit maken', baalde De Boer. 'Maar ik zag Inter wel erg goed spelen in sommige fases en we gaan zeker snel winnen. We hadden in de tweede helft geen enkel probleem met Roma, terwijl wij zelf wel veel kansen creëerden. Maar we hebben de prijs betaald voor een fout.'

'Roma is een geweldig team en als je zulke fouten maakt, wordt het natuurlijk lastig om een wedstrijd te winnen. In de rust vertelde ik mijn spelers dat we alleen konden winnen als zij hun houding zouden veranderen. En dat is wat we gedaan hebben. Na de rust zag ik geen problemen meer.'

Waar Inter bij een zege in Rome op een gedeelte tweede plaats had kunnen komen, zakt de ploeg nu naar de negende positie. Het gat met koploper Juventus bedraagt zeven punten.