De Boer voor drie jaar naar Crystal Palace

Reacties

Frank de Boer zet zijn trainersloopbaan definitief voort bij Crystal Palace. De 47-jarige Noord-Hollander gaat voor drie jaar tekenen in Londen.

De Boer voor drie jaar naar Crystal Palace

Er moeten alleen nog enkele formaliteiten worden afgerond voordat de deal wereldkundig gemaakt wordt.

De 112-voudig Oranje-international aast op eerherstel in Londen na zijn korte periode in Italië. Na een reeks met wisselvallige resultaten besloot Internazionale op 1 november een einde te maken aan de in augustus begonnen samenwerking met de Nederlander. Voor zijn periode in de modestad fungeerde De Boer tussen december 2010 en juni 2016 als trainer van Ajax, waarmee hij vier landstitels won.

Bij Crystal Palace is De Boer de opvolger van Sam Allardyce, die na het voorbije seizoen aankondigde met pensioen te gaan. Onder Allardyce, die halverwege de jaargang de ontslagen Alan Pardew opvolgde, finishten de Londenaren op de veertiende plaats in de Premier League nadat ze lange tijd rond de degradatiezone bivakkeerden.

De selectie van Crystal Palace herbergt met Patrick van Aanholt één Nederlander. Andere bekende namen zijn Christian Benteke, Wilfried Zaha en Jason Puncheon. Crystal Palace opent het Premier League-seizoen op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town

Een portret van de trainerscarrière van Frank de Boer.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.