De Boer speelt gelijk tegen Schalke 04 bij vuurdoop voor eigen fans

Crystal Palace heeft de voorbereiding op het Premier League-seizoen zaterdag afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Schalke 04. De ploeg van Frank de Boer knokte zich terug van een achterstand.

Schalke 04 nam vlak voor rust de leiding op Selhurst Park dankzij een kopbal van Pablo Insúa. De treffer deed de krachtsverhoudingen geweld aan, want Crystal Palace was de bovenliggende partij.

Het was aan Christian Benteke te danken dat De Boer de voorbereiding niet in mineur beëindigde. Halverwege de tweede helft kopte de aanvaller raak na een fraaie actie van Wilfried Zaha. Ruim tien minuten na de gelijkmaker werd Jairo Riedewald gewisseld, Patrick van Aanholt bleef wel negentig minuten staan. Voor De Boer was het zijn eerste wedstrijd op Selhurst Park.

Crystal Palace opent het Premier League-seizoen volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen promovendus Huddersfield Town. Tijdens de tweede speelronde wacht een uitduel met Liverpool.