De Boer: 'Laat ze maar proberen om ons in te halen'

Frank de Boer vindt dat Ajax terecht heeft gewonnen van PSV (0-2). De trainer van de Amsterdammers was content met de tweede helft van zijn ploeg, maar was minder te spreken over het eerste bedrijf.

Behalve de snelle goal van Arek Milik had De Boer voor rust weinig om tevreden mee te zijn, stelde hij tegenover FOX Sports. 'We begonnen natuurlijk uitstekend, maar daarna was het niet goed. De linies stonden te ver uit elkaar en we werden teruggedrongen. Riechedly Bazoer stond in de eerste helft vaak linkshalf, terwijl hij rechtshalf is. Daardoor kwamen we in de problemen.'

De Boer kon dit met wat aanpassingen oplossen en zag na de hervatting Ajax beter spelen. 'PSV werd daardoor ongeduldig en we kregen steeds meer ruimtes. Dat hadden we beter kunnen uitspelen, want wij kregen vandaag de beste kansen. Onze jongens zijn volwassener geworden, beter geworden. Ze begrijpen nu wat er gevraagd wordt in dit soort wedstrijden.'

Ajax heeft door de overwinning op PSV nu twee punten voorsprong op de Eindhovenaren. De Boer ziet de titelrace met vertrouwen tegemoet. 'Laat ze maar proberen om ons in te halen', sprak hij met Amsterdamse bluf.