De Boer kiest voor Tete, Malen en Berghuis tegen Turkije

Reacties

Kenny Tete staat woensdag in de basis bij Oranje, dat met een uitwedstrijd tegen Turkije de WK-kwalificatiereeks in gang zet. De rechtsback van Fulham, die de voorkeur krijgt boven Denzel Dumfries, speelde twee jaar geleden voor het laatst in het Nederlands elftal.

De Boer kiest voor Tete, Malen en Berghuis tegen Turkije
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

Tete vormt in Istanbul een defensie met Matthijs de Ligt, Daley Blind en Owen Wijndal. De Ligt viert daarmee na een kleine anderhalf jaar zijn rentree in Oranje. Als gevolg van een blessure miste de 21-jarige verdediger alle interlands van 2020.

Op het middenveld zijn Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum de vaste gezichten. Zij worden ondersteund door Marten de Roon. Voorin is een plaats ingeruimd voor Steven Berghuis, Donyell Malen en Memphis Depay. Jasper Cillessen verdedigt het doel in Oranjes eerste interland van 2021.

Turkije
Bij Turkije is geen basisplaats weggelegd voor Feyenoorder Orkun Kökcü. Ook Deniz Türüc en Enes Ünal moeten met een plaats op de bank genoegen nemen. De aanval wordt geleid door routinier Burak Yilmaz en ook basisklanten als Ozan Kabak, Cağlar Söyüncü en Hakan Calhanoglu zijn bekende namen.

De aftrap is om 18.00 uur Nederlandse tijd in het Atatürk Olimpiyat Stadyumu. De andere tegenstanders van Oranje in de WK-kwalificatie zijn Letland, Gibraltar, Montenegro en Noorwegen. Alleen de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde in Qatar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstelling Turkije:
Cakir; Celik, Kabak, Söyüncü, Umut Meras; Yokuslu; Karaman, Tufan, Calhanoglu, Yazici; Yilmaz

Mis niets van Turkije - Nederland via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.