De Boer kan eindelijk juichen in MLS, Ibrahimovic op dreef

Hij heeft er even op moeten wachten, maar in de nacht van zaterdag op zondag heeft Frank de Boer zijn eerste overwinning met Atlanta United in de Major League Soccer geboekt. Het Argentijnse talent Ezequiel Barco bezorgde de Nederlandse trainer op bezoek bij New England Revolution zijn eerste driepunter. Ook Zlatan Ibrahimovic was op dreef.

New England Revolution
0 - 2
Atlanta United

Atlanta bezette voorafgaand aan de wedstrijd in het Gillette Stadium de laatste plaats, mede doordat de titelverdediger pas vier wedstrijden heeft afgewerkt dit seizoen. Een overwinning was dan ook zeer welkom voor de mannen van De Boer, die in de CONCACAF Champions League al wel twee keer hadden gezegevierd maar desondanks werden uitgeschakeld door Monterrey.

Het vizier kon een maand geleden daardoor volledig op de MLS. Omdat Atlanta tijdens de vierde en de zesde speelronde niet in actie kwam, had De Boer veel tijd om te sleutelen aan zijn elftal. Toch kwam de zege op New England Revolution enigszins toevallig tot stand. Barco begon namelijk niet in de basis. De twintigjarige aanvaller verving de geblesseerde Erec Remedi na een kwartier.

Uitgerekend de Argentijnse jeugdinternational groeide uit tot matchwinner. Nadat een inzet van Julian Gressel nog van de lijn was gehaald, scoorde Barco na 28 minuten wel uit een voorzet van Héctor Villalba. Waar de openingsgoal nog een vrije simpele intikker was, was zijn 0-2 van grote schoonheid. Barco krulde de bal vlak na rust met veel gevoel in de verre hoek.

Colorado Rapids
2 - 3
DC United
DC United

De achterstand op koploper DC United is voorlopig groot, want de club uit Washington won vannacht met 3-2 op bezoek bij Colorado Rapids. Wayne Rooney keerde na zijn schorsing wegens een rode kaart terug in de basis, maar had geen direct aandeel in het scoreverloop. Luciano Acosta, Chris Durkin en Lucas Rodríguez maakten voor rust de doelpunten namens lijstaanvoerder.

LA Galaxy
LA Galaxy
2 - 0
Philadelphia Union

In de Western Conference won Los Angeles Galaxy dankzij twee doelpunten van Ibrahimovic met 2-0 van Phidadelphia Union. De Zweedse spits opende de score met een kopbal en maakte zijn tweede van de avond uit een strafschop. Zodoende staat de teller van Ibrahimovic na vier optredens al op zes MLS-treffers. Galaxy won alle vier de duels waarin de 37-jarige vedette scoorde en staat derde.