De Boer denkt niet aan ontslag: 'Ik weet dat ik het kan omkeren'

Reacties

Frank de Boer is zwaar teleurgesteld na de dramatische seizoenstart van zijn Atlanta United. De ploeg van de Nederlander is na drie nederlagen kansloos uitgeschakeld in het MLS is Back Tournament.

De Boer denkt niet aan ontslag: 'Ik weet dat ik het kan omkeren'
© Pro Shots

Dinsdagnacht speelde Atlanta voor zijn laatste kans, maar ook de derde groepswedstrijd werd met 1-0 verloren. De MLS-kampioen van 2018 verlaat het toernooi daardoor met nul punten en nul doelpunten. Doelman Brad Guzan sprak achteraf harde woorden. 'We zijn gigantisch gefrustreerd, teleurgesteld en boos. Dit is niet waar Atlanta voor staat, het gevoel in de kleedkamer is niet goed', aldus de ervaren goalie op de persconferentie.

'Er móét iets veranderen. Er moet op de een of andere manier iets veranderen op het veld. Er moet meer gecommuniceerd worden, we moeten met elkaar praten en daar dan ook naar handelen. Het kan niet alleen maar bij woorden blijven', zegt Guzan.

Ook De Boer stond de pers gelaten te woord: 'Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld in het resultaat. Als je er dan uit ligt, wil je in ieder geval afsluiten met een zege en een positief gevoel. We kregen het in de eerste helft niet voor elkaar om een oplossing vinden, dus moest ik in de rust wat veranderen. In de tweede helft hebben we onze rug gerecht, we hadden minstens een gelijkspel verdiend.'

'Drie wedstrijden, zes helften en we hebben alleen in de laatste helft iets laten zien. De tweede helft was beter, maar bij lange na niet goed genoeg. Het was niet van het niveau dat deze club nastreeft en dat we de laatste jaren hebben laten zien', vulde Guzan aan.

De Boer werd vervolgens gevraagd naar een reactie op mensen die vroegen om zijn ontslag. 'Iedereen is teleurgesteld, ik voorop. Ik kan alleen maar zeggen dat ik altijd alles zal geven. Dat zal ik tot het einde blijven doen. Ik weet dat ik het kan omkeren, dat hebben we vorig seizoen laten zien, toen begonnen we ook matig. Ik ben ervan overtuigd dat we het met deze spelers kunnen omdraaien.'

Afgelopen seizoen begon Atlanta United met twee punten uit vier duels aan de competitie. Uiteindelijk eindigde de formatie van De Boer als nummer twee in de Eastern Conference.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.