Atlanta United heeft eenvoudig gewonnen van Chicago Fire en staat nu tweede in de Eastern Conference van de Major League Soccer. Josef Martínez werd de matchwinner.

Atlanta United
2 - 0
Chicago Fire

De ploeg van Frank de Boer won midweeks al met 3-0 van Minnesota, een volgend teken dat het de goede kant opgaat. De kampioen van vorig seizoen kreeg de laatste weken steeds minder goals tegen en was in de nacht van zaterdag op zondag defensief ook weer sterk tegen het elftal met onder anderen Nicolás Gaitán, Bastian Schweinsteiger en Johan Kappelhof.

Een extra voordeel voor De Boer is dat hij met Josef Martínez een van de beste afmakers in het Amerikaanse voetbal tot zijn beschikking heeft. De Venezolaan maakte die status in de twaalfde minuut alweer waar. Via Franco Escobar en Gonzalo Martínez werd de spits vrijgespeeld en hij sloeg van dichtbij eenvoudig toe: 1-0. Vlak voor rust maakte de sterspeler ook het tweede doelpunt. Josef Martínez draaide rond de middenlijn weg bij zijn tegenstander en lanceerde daarmee zichzelf. Oog in oog met keeper Kenneth Kronholm maakte hij zijn tiende competitiegoal van het seizoen: 2-0.

Na een belabberde start met twee punten uit de eerste vier duels heeft De Boer zijn elftal toch op gang gekregen. Na vijftien duels staat Atlanta met één punt achterstand op DC United tweede in de Eastern Conference. De koploper heeft twee wedstrijden meer gespeeld.