De Boer deelt keeperskeuzes: Bizot tegen Spanje, Krul in Nations League

Reacties

Bondscoach Frank de Boer heeft Georginio Wijnaldum aangewezen als nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. De 29-jarige Liverpool-middenvelder draagt de band bij afwezigheid van Virgil van Dijk. 

De Boer deelt keeperskeuzes: Bizot tegen Spanje, Krul in Nations League
© Pro Shots

Dat verklapte De Boer tijdens zijn persconferentie in Zeist in aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen Spanje van komende woensdag. De bondscoach vertelde dat de blessure van Van Dijk wel hard aankwam: 'Ik zag het live, dan schrik je wel even. Ik zat wel even binnensmonds te vloeken, of eigenlijk niet eens binnensmonds', zei hij met een knipoog.

'Virgil is toch je aanvoerder, een belangrijke speler en belangrijk persoon in de groep. Wijnaldum zal hem vervangen als aanvoerder', aldus De Boer, die sowieso wel het een en ander moet wijzigen. Zo voegde Steven Bergwijn zich dit weekend bij de afwezigen. 'We wisten al dat de wedstrijd tegen Spanje voor hem te vroeg zou komen, maar hoopten hem nog te kunnen inzetten tegen Bosnië-Herzegovina en Polen, maar hij had toch nog te veel last.'

Ook onder de lat moet De Boer keuzes maken, bij afwezigheid van Jasper Cillessen. 'Jasper heeft een zware blessure, hij ligt er een tijdje uit. Justin Bijlow is ook nog afgevallen natuurlijk. Dan is het even door de zure appel bijten, maar ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben', reageerde De Boer, die alvast verklapte wie er tegen Spanje onder de lat staat.

'Marco Bizot speelt woensdag. Dat lijkt me ook logisch. Tim Krul zal normaal gesproken de twee Nations League-wedstrijden spelen. Als er dan wat met hem gebeurt, heeft Bizot zijn vuurdoop al gehad', legde de trainer uit.

Programma Oranje in november


Wo 11 nov. 2020

Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.