De Boer benadert bij Atlanta puntenmoyenne succesvolle Ajax-periode

Reacties

Frank de Boer verlaat Atlanta United met een winstpercentage dat niet veel lager ligt dan de score tijdens zijn uiterst succesvolle periode bij Ajax.

De Boer benadert bij Atlanta puntenmoyenne succesvolle Ajax-periode
© Pro Shots

Onder leiding van de vijftigjarige Nederlander, wiens vertrek vrijdagavond bekend werd, zette de Major League Soccer-club 56,4 procent van de wedstrijden in alle competities in winst om. Bij Ajax vertrok De Boer met een winstpercentage van 60 op zak. Ook qua puntengemiddelde zit er niet extreem veel verschil tussen: 2,02 per wedstrijd bij Ajax versus 1,78 bij Atlanta United.

Bij Internazionale en Crystal Palace kwam De Boer niet aan deze gemiddeldes; bij beide clubs was er snel sprake van een breuk na een moeizame wittebroodsperiode.

In de play-offs van de MLS reikte Atlanta United vorig jaar tot de Conference Final, waarin Toronto FC met 2-1 te sterk bleek. De eerste twee duels in de reguliere competitie van 2020 werden beide gewonnen.

De Boer vulde bij Atlanta United zijn erelijst aan met twee prijzen: de US Open Cup en de Campeones Cup. Tijdens het recente MLS is Back Tournament strandde zijn ploeg al na drie nederlagen in de groepsfase. De Boer moest het stellen zonder zijn sterspeler Josef Martínez, die vlak voor de onderbreking van de MLS een zware blessure opliep.

Trainersloopbaan Frank de Boer:

Werkgever Winstpercentage Puntengemiddelde per duel
Ajax (263 duels) 60,0 2,02
Internazionale (14 duels) 35,7 1,21
Crystal Palace (5 duels) 20,0 0,60
Atlanta United (55 duels) 56,4 1,78
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.