De beste wensen van Ronaldo en Griezmann

Reacties

De kritiek was luid, diverse kenners in Spanje waren het eens: Antoine Griezmann was overschat en Cristiano Ronaldo over the hill. Van die criticasters ontbreekt sinds de jaarwisseling ieder spoor. Een voorbeschouwing op speelronde 29 in de Primera División.

De beste wensen van Ronaldo en Griezmann

Vier doelpunten. Dat was het schamele aantal keer dat Ronaldo zijn bekende juichmove uitvoerde in de eerste seizoenshelft in Spanje. Met zijn 33 jaar oogde het spel van de Portugese superster stroperig, moeizaam en vaak zelfs ondermaats. Was het einde van het tijdperk-Ronaldo nu dan echt in zicht? Kreeg de leeftijd grip op de altijd zo ongenaakbare topatleet?

Inmiddels is duidelijk dat die vragen met een keiharde 'nee' beantwoord moeten worden. Ronaldo heeft in de eerste tweeënhalve maand van 2018 laten zien weer helemaal terug te zijn, van eigenlijk nooit echt weggeweest. In tien competitieduels was het na de jaarwisseling alweer veertien keer raak. Zijn seizoensgemiddelde staat zelfs alweer op één goal per 108 minuten. Behoefte aan meer cijfers? Sinds 1 januari is het elke 3,64 schoten raak, een gigantisch verschil met de ene goal per 23,5 schoten in de laatste maanden van 2017.

Cristiano Ronaldo afschrijven is nooit een goed idee
Cristiano Ronaldo afschrijven is nooit een goed idee

Met een Ronaldo in topvorm lijkt de thuiswedstrijd tegen Girona van zondagavond 20.45 uur niet meer dan een tussendoortje voor Real Madrid. De Koninklijke richt zich weliswaar volledig op de Champions League, maar wil het goede gevoel van de laatste maanden niet verliezen door een pijnlijke misser tegen de verrassende nummer zeven van Spanje.

Griezmann
Bovendien is een overwinning nodig om nummer twee Atlético Madrid, dat zeven punten voorsprong heeft, niet uit het oog te verliezen. De twee Madrileense clubs pieken precies in de fase waarin de prijzen verdeeld worden en hebben dat beide te danken aan de wederopstanding van de absolute ster van de ploeg. Bij Real heet die ster Ronaldo, bij Atlético Griezmann.

De 26-jarige Griezmann oogde ronduit ongelukkig in de eerste helft van het seizoen. De Franse technicus flirtte met Manchester United en Barcelona, maar liet op het veld niet zien waarom hij een versterking zou zijn voor die clubs. Inmiddels is er geen topclub meer die zich níet wil versterken met Griezmann.

Antoine Griezmann is mede dankzij Diego Costa weer helemaal de oude bij Atlético Madrid
Antoine Griezmann is mede dankzij Diego Costa weer helemaal de oude bij Atlético Madrid

Met de teruggekeerde Diego Costa in de punt van de aanval zweeft Griezmann als vanouds tussen de linies om vanuit daar te strooien met weelderige passes en prachtige doelpunten. Aan zijn vijf goals in de eerste helft van het seizoen zijn er inmiddels alweer elf toegevoegd. Met een clausule in zijn contract die een zomerse transfer voor honderd miljoen euro mogelijk maakt zijn de criticasters uit 2017 plotseling fans in 2018: 'Een koopje', zo klinkt het massaal.

Het prima presterende Villarreal is gewaarschuwd, net als Girona dat is. De pure klasse van fenomenen als Ronaldo en Griezmann komt vroeg of laat altijd weer bovendrijven, soms is daar alleen wat magische champagne voor nodig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.