De alleszeggende kus van Luka Modric

Reacties

Dominik Livakovic groeide maandagavond uit tot grote held van Kroatië. Aanvoerder Luka Modric had na zijn hoofdrol in de penaltyserie een mooie kus over voor de doelman.

De alleszeggende kus van Luka Modric
© Pro Shots
Japan
Japan
ns
1 - 1
Kroatië
Kroatië

Livakovic stopte de inzetten van Takumi Minamino, Kaoru Mitoma én Maya Yoshida en hielp zijn land zo naar de kwartfinales van het WK. De 27-jarige sluitpost van Dinamo Zagreb werd zo pas de derde doelman in de volledige WK-historie die in één penaltyreeks drie strafschoppen stopte. De andere twee waren Ricardo in 2006 namens Portugal tegen Engeland en Livakovic' voorganger Danijel Subasic in 2018 tegen Denemarken.

Na de beslissende penalty van Mario Pasalic was Livakovic dan ook het middelpunt van de Kroatische feestvreugde. Het mooiste moment vond daarna plaats. Luka Modric was tijdens de verlenging naar de kant gehaald, omdat zelfs voor hem de pijp op een gegeven moment leeg is. Hij kon zo geen strafschop nemen en moest vanaf de zijlijn machteloos toekijken.

Zijn dank aan Livakovic was dan ook enorm, want dankzij de doelman duurt zijn - dat mogen we toch wel aannemen - laatste eindtoernooi in ieder geval nog één duel langer. Dat drukte Modric uit met een kus op het voorhoofd van de doelman. Modric en consorten blijven zo in de race om revanche te nemen voor de verloren WK-finale van 2018.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.