De alleszeggende cijfers over blunderende Pasveer (en zijn defensie)

Reacties

Remko Pasveer hield in de afgelopen interlandperiode tweemaal de nul bij het Nederlands elftal, maar ziet als Ajax-keeper de ballen om zijn oren vliegen. Ook tegen FC Volendam ging het mis, een blunder van de Ajax-goalie leidde bijna puntenverlies in. De verschillen met vorig seizoen zijn groot.

De alleszeggende cijfers over blunderende Pasveer (en zijn defensie)
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 4
Ajax
Ajax

In de 28 wedstrijden die Pasveer in het seizoen 2021/22 keepte, kreeg hij veertien doelpunten tegen. Zaterdagavond werd eens te meer duidelijk dat de defensieve stabiliteit van Ajax verdwenen is, FC Volendam zorgde met nog een handjevol wedstrijden te gaan tot aan de 'winterstop' voor het vijftiende en zestiende tegendoelpunt voor Pasveer.


Pasveer gaat in de fout in de wedstrijd tegen FC Volendam. Tekst gaat verder onder de video

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.


Natuurlijk ligt het verschil niet alleen aan de keeper, Pasveer heeft inmiddels een flink gewijzigde defensie voor zich staan. Toch geeft de huidige vorm van de Ajax-keeper een nieuwe slinger aan de keepersdiscussie van Oranje. De optredens van Pasveer tegen Polen en België konden bondscoach Louis van Gaal bekoren, maar de concurrentie onder de Oranje-lat is flink. Zo werd Jasper Cillessen vorige maand door VI uitgeroepen tot beste speler in de Eredivisie.

Poll (gesloten) Wie moet keepen op WK?
  • 30% Justin Bijlow (655 stemmen)
  • 40% Jasper Cillessen (862 stemmen)
  • 12% Mark Flekken (267 stemmen)
  • 13% Remko Pasveer (277 stemmen)
  • 6% Iemand anders, namelijk... (120 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.