De afkoopsommen van Mourinho: clubs keren gigantische bedragen uit

Reacties

Tottenham Hotspur maakte maandag de keuze om José Mourinho ondanks een doorlopend contract te ontslaan. Het was voor de Portugese manager de vijfde keer in zijn carrière dat hij noodgedwongen voortijdig stopte bij een club. Dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd.

De afkoopsommen van Mourinho: clubs keren gigantische bedragen uit
© Pro Shots

Mourinho werd voor het eerst ontslagen als manager van Chelsea in 2007, ondanks de successen die hij in de periode daarvoor boekte. De Londense club kocht het contract van de oefenmeester af. Volgens de Britse krant Metro telde Chelsea daar omgerekend zo'n 26,8 miljoen euro voor neer. Bij Mourinho's tweede ontslag in 2015 was dat 'maar' 9,6 miljoen.

Dat bedrag is ook meteen het laagste dat een club ooit heeft uitgegeven om Mourinho en zijn technische staf af te kopen. Real Madrid ging in 2013 na drie seizoenen met de Portugees niet verder en telde volgens The Telegraph 19,7 miljoen euro neer ter compensatie. Manchester United deed daar eind 2018 nog een schepje bovenop. Uit financiële documenten van de club blijkt dat Mourinho en zijn staf toen 22,7 miljoen meekregen.

Bij Tottenham lag Mourinho nog voor ongeveer veertien maanden, tot medio 2023, vast. Een manager ontslaan kost vrijwel altijd geld en gezien de contractduur van de Portugees kreeg hij nog een flinke som mee. Volgens The Independent gaat het om 17,4 miljoen euro. Daarmee komt het totaal aan afkoopsommen voor Mourinho en zijn staf uit op 96,2 miljoen.

Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.