De aanstaande titel van het collectief: iedereen kan scoren bij Real Madrid

Reacties

De aanstaande landstitel van Real Madrid kan zonder meer een kampioenschap van het collectief genoemd worden. De tijden dat één speler (de inmiddels vertrokken Cristiano Ronaldo) vrijwel alle Koninklijke doelpunten voor zijn rekening neemt zijn definitief voorbij.

De aanstaande titel van het collectief: iedereen kan scoren bij Real Madrid
© Pro Shots
Granada
Granada
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real won maandagavond met 1-2 van Granada en heeft nu nog maar twee punten nodig voor het veiligstellen van de landstitel. Bij de 25ste competitiezege van dit seizoen werd de score geopend door Ferland Mendy, die uit een moeilijke hoek zijn eerste goal in dienst van Real maakte. De linksback is nu de tiende Fransman die in het shirt van de Europese recordkampioen heeft gescoord.

Interessanter is wat het doelpunt van Mendy betekent voor de statistieken van dit seizoen. Real heeft nu 21 verschillende doelpuntenmakers in La Liga in de selectie zitten, het hoogste aantal van alle teams in de vijf grootste Europese competities. Brahim Díaz is doelpuntenmaker nummer 22, maar de goal die hij maakte was in het Spaanse bekertoernooi en niet in de competitie.

Zidane kan tevreden zijn. Na het laatste fluitsignaal schreeuwde hij het maandagavond uit. 'Dat deed ik omdat ik gelukkig was en mijn ploeg het moeilijk had', legde de coach uit. 'Het was normaal dat ik schreeuwde, want dit waren drie heel belangrijke punten. Ik ben blij voor mijn jongens, maar we hebben nog niets: dat is de realiteit. We hebben nog twee punten nodig.'

Real kan het kampioenschap aankomende donderdag binnenhalen, in de thuiswedstrijd tegen Villarreal. Een overwinning is voldoende om de champagne te kunnen ontkurken.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.