Daverende entree krijgt vervolg voor Willem II-revelatie Isak

Reacties

Twee jaar na zijn daverende entree in de Zweedse nationale ploeg is Alexander Isak opnieuw opgeroepen. Bondscoach Janne Andersson beloont de negentienjarige spits daarmee voor zijn prima prestaties bij Willem II.

Daverende entree krijgt vervolg voor Willem II-revelatie Isak

Ondanks zijn nog jonge leeftijd gaat het dus niet om het debuut van Isak in de Zweedse selectie. In januari 2017 schreef de 1 meter 90 lange aanvaller historie door een stokoud record te verbreken. Met zijn doelpunt in de oefeninterland tegen Slowakije (6-0) werd hij als zeventienjarige de jongste doelpuntenmaker ooit in de nationale ploeg.

Andersson was destijds ook al de bondscoach die Isak als speler van AIK een kans gaf. Enkele dagen eerder ging het toptalent bij zijn debuut al de boeken in als de op een na jongste debutant in de geschiedenis van de Zweedse nationale ploeg. Het leverde meteen gelijkenissen op met Zlatan Ibrahimovic, die destijds nog maar een half jaar was gestopt als international.

Of Isak die belofte gaat inlossen, is nog even afwachten. Wel is duidelijk dat hij in korte tijd al veel indruk heeft gemaakt bij Willem II, dat hem afgelopen winter op huurbasis overnam van Borussia Dortmund. Sindsdien scoorde de tweevoudig international vier keer in de Eredivisie, waarvan hij twee goals zaterdag tegen De Graafschap maakte.

Larsson
De spits van Willem II is overigens niet de enige Eredivisie-speler die zich komende week mag melden voor de EK-kwalificatiewedstrijden die Zweden op respectievelijk 23 en 26 maart tegen Roemenië en Noorwegen speelt. Ook Feyenoord-aanvaller Sam Larsson is opgeroepen. De viervoudig international zat in september voor het laatst bij de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.