Darwin Núñez voorziet 'Luis Suárez-scenario' voor zichzelf bij Liverpool

Reacties

Darwin Núñez maakt zich geen zorgen over zijn moeizame start bij Liverpool. De topaankoop van afgelopen zomer moet duidelijk nog los komen, maar heeft er vertrouwen in dat het snel beter zal gaan en dat hij het goede voorbeeld van zijn landgenoot Luis Suárez kan volgen op Anfield.

Darwin Núñez voorziet 'Luis Suárez-scenario' voor zichzelf bij Liverpool
© Pro Shots

Suárez maakte halverwege het seizoen 2010/11 de overstap van Ajax naar Liverpool en maakte in zijn eerste halfjaar maar vier doelpunten in de Premier League. Wat dat betreft heeft Núñez het nu, met vijf competitiegoals achter zijn naam, al beter gedaan. Toch is er veel kritiek op de Uruguayaan, die voor minstens tachtig en maximaal honderd miljoen euro werd overgenomen van Benfica.

Núñez probeert zich er weinig van aan te trekken. 'Het is duidelijk dat ik nog aan veel dingen moet werken. Ook aan het afronden, ja', zegt de aanvaller tegen Sky Sports. 'Maar ik denk dat het bij mij hetzelfde werkt als bij Suárez. In zijn tweede seizoen vernietigde hij de Premier League.' Dat valt overigens wel mee: in zijn tweede seizoen bij Liverpool maakte Suárez elf competitiegoals. In zijn derde en vierde seizoen groeide hij pas echt uit tot een van de sterren van de Premier League.

Voor Núñez is het doel om ook bij de elite te gaan horen in de sterkste clubcompetitie van de wereld. 'Mijn eerste jaar bij Benfica ging ook niet goed, maar daarna explodeerde ik', zegt de Liverpool-spits. 'Ik denk dat hier hetzelfde gebeurt en hoop dat het komende seizoen ook zo zal gaan. Ik doe in ieder geval mijn uiterste best en hopelijk krijg ik ook dat beetje geluk dat je nodig hebt.'

In zijn pogingen om in de voetsporen van Suárez te treden spreekt Núñez ook regelmatig met de inmiddels 36-jarige spits van Grémio. 'Natuurlijk, en dat is erg hulpvol. Voor mij is hij een idool en een geweldig voorbeeld', zegt Núñez. 'Hij probeert me altijd advies te geven en ik vraag hem ook veel dingen, want Luis heeft al bij deze club gezeten en heeft veel meer ervaring dan ik. Hij is een belangrijke speler en ik probeer zo veel mogelijk van hem op te pikken.'

In de zomer maakten we op VI PRO onderstaande analyse over Darwin Núñez:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.