Daramy verkiest strijd met Tadic boven langer verblijf in Kopenhagen

Reacties

FC Kopenhagen wil Mohamed Daramy dolgraag behouden, maar de aanvaller zegt voornemens te zijn voor zijn kansen te gaan bij Ajax.

Daramy verkiest strijd met Tadic boven langer verblijf in Kopenhagen

De 21-jarige Deen maakte in de zomer van 2021 voor twaalf miljoen euro de overstap van Kopenhagen naar Ajax, maar zijn eerste seizoen in Amsterdam draaide uit op een teleurstelling. Op huurbasis bij zijn oude club is hij weer opgeleefd. Directeur Peter Christiansen en medespeler Christian Sørensen spraken zich al openlijk uit over een definitieve terugkeer bij de koploper van Denemarken.

'Ze kunnen pushen zoveel ze willen', reageerde Daramy bij bold.dk lachend op de uitlatingen van zijn clubgenoten. 'Ik geniet van mijn tijd bij FC Kopenhagen en daarna keer ik terug, zoals gepland. Ik moet gaan vechten voor mijn plek en de trainer laten zien dat ze me kunnen vertrouwen. Ik moet het gevecht met Dusan Tadic en Steven Bergwijn weer aangaan.'

Daramy begeeft zich in een uitstekende fase en was in de laatste twee maanden zes keer trefzeker in de Superliga. 'Ik voel me goed. Ik ben sterk met doelpunten en assists. Ik moet gewoon de vorm vasthouden die ik hier in het begin heb laten zien. Ik weet dat ik steeds gevaarlijker kan worden en dat tegenstanders respect hebben.'

In totaal is Daramy dit seizoen goed voor negen doelpunten en zes assists in 32 competitieduels. De buitenspeler beschikt nog over een contract tot medio 2026 in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.