Daramy haalt Ajax-herinnering op: 'Dat superdoelpunt van Schöne tegen Real'

Reacties

Mohamed Daramy heeft zijn eerste interview als speler van Ajax gegeven. De Amsterdammers maakten al melding van een akkoord met FC Kopenhagen en de aanvaller zelf, zaterdagmiddag werd ook daadwerkelijk pen op papier gezet.

Daramy haalt Ajax-herinnering op: 'Dat superdoelpunt van Schöne tegen Real'
© Pro Shots

'Het is een gekkenhuis geweest', beschrijft Daramy (19) de afgelopen weken. 'Ik kan niet geloven dat ik hier nu ben. Dit is een geweldige kans voor mij', stelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Daramy neemt op prettige wijze afscheid van FC Kopenhagen, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Afgelopen donderdag was hij nog trefzeker in de wedstrijd waarin FC Kopenhagen de groepsfase van de Conference League bereikte. 'Ik viel nogal laat in slaap. De manier waarop de supporters mij steunden, gaf me een goed gevoel. Ik moest er bijna van huilen. Het was erg leuk', beschrijft hij zijn laatste dag bij FC Kopenhagen.

Nu mag hij het voor Ajax laten zien, in de Eredivisie en de Champions League. 'Ik kan niet wachten om mijn ploeggenoten te ontmoeten. Hier hebben geweldige voetballers gespeeld. En natuurlijk de fans, het stadion, waarin ik hopelijk grote wedstrijden ga spelen.'

Daramy heeft roots in Sierra Leone, maar heeft ook de Deense nationaliteit. Daarmee treedt hij in de voetsporen van enkele grote namen. Tijdens een rondleiding door de Johan Cruijff Arena stopte Daramy bij een portret van Lasse Schöne. 'Lasse is een goede speler. Hij is net gestopt bij ons nationale team. Ik herinner mij zijn superdoelpunt tegen Real Madrid', haalt Daramy herinneringen op.

Trainer Erik ten Hag voerde tijdens de rondleiding overigens nog even de druk op. Bij een portret van Patrick Kluivert wees de coach de nieuwste aanwinst er even grappend op dat Kluivert net zo oud was als Daramy toen hij de Champions League won. Een scenario waar Daramy en Ajax natuurlijk voor zouden tekenen.

De hoofdstedelingen spelen op 15 september de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen, uit tegen Sporting Portugal. De eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd wordt in eigen huis tegen Vitesse afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.