Danko Lazovic helpt Zenit weer op Russische troon

Zenit Sint-Petersburg heeft de Russische titel na drie jaar weer terug. Danko Lazovic zette de toon voor de noodzakelijke overwinning op FK Rostov.

FK Rostov hield het tot vijf minuten voor rust stand in Sint-Petersburg. Uit een strafschop brak Lazovic de ban voor Zenit, dat in de tweede helft uitliep naar een passende overwinning. Sergei Semak en Aleksandr Kerzhakov scoorden, voordat Aleksandr Bukharov met twee treffers het feest inluidde.

Zenit Sint-Petersburg kon twee speelrondes voor het einde van het Russische seizoen de titel grijpen, nadat concurrent CSKA Moskou niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Spartak Nalchik. De negentienjarige Arsen Goshokov hielp in de slotfase de kansen van CSKA om zeep.

In 2007 greep Zenit onder leiding van Dick Advocaat de eerste titel in de geschiedenis sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. De Italiaan Luciano Spalletti herhaalde dat kunstje drie jaar later. Foto: VI Images