'Dankbare' Van der Meyde moet bij PSV vertrekken

PSV neemt na ruim drie maanden al afscheid van Andy van der Meyde. De aanvaller kon in Eindhoven de twijfels over zijn inzetbaarheid niet wegnemen.

'Dankbare' Van der Meyde moet bij PSV vertrekken

Van der Meyde kwam in maart terecht in Eindhoven als beoogde vervanger van de vertrokken Danko Lazovic. Maar mede door blessures en een conditionele achterstand bleef een optreden in de hoofdmacht in een officiële wedstrijd achterwege. Zijn inzet bleef beperkt tot een paar oefenduels en wedstrijden met de beloftes.

De Brabantse club had een optie het contract van Van der Meyde met twee jaar te verlengen. Maar de aanvaller is in de ogen van de PSV-technische staf onvoldoende op zijn plaats in Eindhoven. 'PSV is van mening dat het belangrijk voor Andy is dat hij wekelijks wedstrijden kan spelen', gaf directeur Jan Reker uitleg. 'Dat kan PSV hem niet bieden.'

De komst van Jeremain Lens (AZ) maakt de kans op speeltijd voor Van der Meyde nog kleiner. Maar de dertigjarige aanvaller neemt met een positief gevoel afscheid. 'Hij heeft een herstart gemaakt in zijn carrière en kijkt uit naar volgend seizoen', zei zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen