Danjuma wordt beroofd van hoofdrol tegen Atleti door stuntelende teamgenoten

Arnaut Danjuma is zondagavond een absolute glansrol tegen kampioen Atlético Madrid door de neus geboord. Vijftien seconden voor het laatste fluitsignaal had hij nog het winnende doelpunt achter zijn naam staan, tot een gigantische blunder van teamgenoten Aïssa Mandi en Gerónimo Rulli de 2-2 betekende.

Atlético Madrid
2 - 2
Villarreal
Villarreal

Danjuma debuteerde vorige week al in Spanje, maar tegen Espanyol kreeg de van AFC Bournemouth overgekomen aanvaller slechts enkele minuten. Tegen Atlético Madrid gaf trainer Unai Emery hem meer tijd en dat vertrouwen betaalde Danjuma terug. Een kwartier voor tijd profiteerde hij van geklungel achterin bij Atlético Madrid, in samenwerking met Yeremi Pino kwam Danjuma voor het doel uit, waarna hij keeper Jan Oblak verschalkte met een hard schot. Dit leek heel lang het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Voor de goal van Danjuma hielden Atlético Madrid en Villarreal elkaar aardig in evenwicht. De kampioen van vorig seizoen schoot weliswaar vaak richting doel, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Toen Manuel Trigueros in de 52ste minuut de score opende, leken de problemen dan ook groot voor Atlético Madrid. Luis Suárez herstelde echter een paar minuten later al de orde met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

De goal van Danjuma leek voor de beslissing te zorgen, maar in de vijfde minuut van de extra tijd ging het helemaal fout achterin bij Villarreal. Verdediger Mandi dacht een lange bal rustig terug te kunnen koppen op zijn keeper, maar Rulli maakte juist een stap opzij. Op het verkeerde been kon de goalie het rampscenario niet meer voorkomen: 2-2.

Zo speelt Villarreal voor de derde keer op rij gelijk in La Liga en is Danjuma een glansrol door de neus geboord. De aanvaller kan lang nadenken over zijn gestolen glorie, hij werd immers niet opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal voor de komende interlandperiode.