Dani Alves legt uit waarom hij een terugkeer bij Barça en Juve weigerde

Reacties

Barcelona en Juventus zouden het deze zomer wel hebben zien zitten om Dani Alves terug te halen. De 36-jarige verdediger was transfervrij na een dienstverband bij Paris Saint-Germain en koos uiteindelijk voor São Paulo in zijn thuisland Brazilië, waar hij zeer bewust een contract tot het einde van 2022 tekende.

Dani Alves legt uit waarom hij een terugkeer bij Barça en Juve weigerde

Dani Alves is in een video van The Player's Tribune openhartig over de keuze die hij maakte. 'Ik maak niet zomaar een beslissing. Ik denk over wat een club mij kan geven en hoe ik daar een beter persoon kan worden. Ik kon terugkeren bij Juventus, Barcelona wilde me ook hebben. Ik wist wat mijn opties waren, maar eigenlijk voldeden er geen aan mijn eisen. Behalve de club van mijn dromen.'

De Braziliaanse veteraan maakte in de zomer indruk tijdens het toernooi om de Copa América, waarbij hij bij vlagen meer energie leek te hebben dan zijn veel jongere ploeggenoten. 'Ik wilde toen niks weten over transfers. Ik wist dat ik goed moest presteren, dat ik daarmee deuren kon openen. Men zou mijn kwaliteiten en toewijding kunnen zien.' Brazilië pakte de titel door Peru in de finale met 3-1 te verslaan. Dani Alves werd verkozen tot beste speler van het toernooi.

Dani Alves met de prijs voor beste speler van het toernooi om de Copa América.
Dani Alves met de prijs voor beste speler van het toernooi om de Copa América.

De rechtsback stond daarna voor een belangrijke keuze en tekende begin augustus bij São Paulo, waar hij als held werd onthaald. De Braziliaanse club gaf hem de zekerheid die hij zocht. 'Ik wilde stabiliteit om te vechten voor een plek op het WK van 2022. Dat was het startpunt voor mijn nieuwe avontuur. Veel clubs konden mij die zekerheid niet geven. Ze geloofden niet in mij, dachten dat ik een houdbaarheidsdatum had. Ik heb al vanaf het begin van mijn carrière gezegd dat ik zelf bepaal wanneer ik stop.'

Het WK van 2022 wordt in november en december gespeeld. Dani Alves is dan 39. De rechtsback won tot nu toe onder meer zes Spaanse titels, drie Champions Leagues, drie Wereldbekers voor Clubteams, twee UEFA Cups, vier UEFA Super Cups, één Italiaanse titel, twee Franse landskampioenschappen en met zijn land ook nog eens twee Copa América's en twee Confederations Cups.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.