Damsgaard schrijft EK-historie met sublieme openingsgoal tegen Rusland

Reacties

Mikkel Damsgaard heeft geschiedenis geschreven op het EK. De jonge Deen is de eerste speler die geboren is in de 21ste eeuw met een goal op een EK-eindtoernooi. 

Damsgaard schrijft EK-historie met sublieme openingsgoal tegen Rusland
© Pro Shots
Rusland
Rusland
1 - 4
Denemarken
Denemarken

Met een zeer fraai schot in de verre hoek opende Damsgaard maandagavond na 38 minuten de score bij de groepswedstrijd tussen Rusland en Denemarken. De twintigjarige aanvaller van Sampdoria maakte daarmee alweer zijn derde goal in zijn vijfde interland voor de Denen. Eerder was hij twee keer trefzeker in de met 8-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië.

Damsgaard is geboren op 3 juli 2000 en daarmee is hij nu de eerste speler uit de 21ste eeuw met een goal op een EK. Ook is hij met zijn twintig jaar een 353 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit namens Denemarken op een eindtoernooi. Ook op een WK scoorde nooit een jongere Deen. De jongste EK-doelpuntenmaker ooit is Damsgaard echter niet. Dat is nog altijd Johan Vonlanthen. De Zwitser die ooit voor PSV en NAC Breda speelde, was achttien jaar en 141 dagen toen hij in 2004 tegen Frankrijk scoorde.

Zoals gezegd maakte Damsgaard zijn goal middels een piekfijn afstandsschot. En ook daarmee leverde hij een tamelijk zeldzame prestatie. Hij is de eerste Deen sinds Jon Dahl Tomasson in 2004 met een Deense EK-goal van buiten het strafschopgebied. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.