Dallinga grapte na gemiste oproep tegen vriendin: 'Dat was de bondscoach'

Reacties

Thijs Dallinga had al niet meer gerekend op een uitnodiging voor het Nederlands elftal, toen hij maandagavond toch nog werd gebeld dat hij zich mocht melden. De 23-jarige spits van Toulouse kijkt ernaar uit om zich deze week op het trainingsveld te meten met ervaren verdedigers als Virgil van Dijk en Stefan de Vrij.

Dallinga grapte na gemiste oproep tegen vriendin: 'Dat was de bondscoach'
© Pro Shots

Want dat is deze week het perspectief van Dallinga, die anderhalf jaar geleden nog zijn doelpunten maakte voor Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie. Inmiddels is de voormalig speler van FC Emmen en FC Groningen uitgegroeid tot een gevreesde spits in de Ligue 1 bij Toulouse, waarvoor hij onlangs trefzeker was tegen Liverpool in de Europa League, en gingen er steeds meer stemmen op dat hij een kans moest krijgen in Oranje.

Bondscoach Ronald Koeman gaf in zijn selectie aanvankelijk nog de voorkeur aan Brian Brobbey en Wout Weghorst, maar kwam alsnog uit bij Dallinga toen de spits van Ajax geblesseerd bleek. 'Ik was er natuurlijk niet meer vanuit gegaan, nadat de definitieve selectie bekend werd. Maar toen ik maandagavond een belletje kreeg, hebben we er zo snel mogelijk voor gezorgd dat alles geregeld was om deze kant op te komen', vertelt de blije Dallinga aan OnsOranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dallinga ging er eigenlijk vanuit dat hij deze week zou trainen bij Toulouse, om vervolgens in het weekend zijn familie in Nederland te bezoeken. Een telefoontje van de teammanager veranderde alles. 'Ik was iets te laat met opnemen. Ik zei voor de grap tegen mijn vriendin: "Dat was de bondscoach". Toen kreeg ik even later een appje dat het van Brecht was, de teammanager. Toen heb ik gelijk teruggebeld en kreeg ik het mooie nieuws te horen.'

Het is een mooi moment voor Dallinga, die genoot van zijn eerste training bij Oranje. 'Dat ik tussen dit soort gasten op het trainingsveld sta, is voor mij wel een heel mooi moment. Voor mij is het belangrijkste hoe ik me aan kan passen aan het niveau hier en te laten zien wat voor stappen ik heb gemaakt de laatste jaren. Ik ben zelf vooral benieuwd hoe ik mezelf verhoud tot spelers als Van Dijk en De Vrij. Dat ga ik meemaken op de training, daar ben ik wel benieuwd naar.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.