Daar gaan we weer: Mbappé hoofdrolspeler in nieuwe transfersoap

Reacties

De winterse transferwindow is geopend en dat betekent dat we de naam van Kylian Mbappé weer héél vaak gaan lezen in de aankomende weken. De aanvaller van Paris Saint-Germain beschikt over een aflopend contract bij zijn club en de grote vraag is waar de potentiële Ballon d'Or-winnaar zijn toekomst ziet. In Parijs, in Madrid, of misschien toch in Engeland?

Daar gaan we weer: Mbappé hoofdrolspeler in nieuwe transfersoap
© Pro Shots

Het verleden herhaalt zichzelf als het gaat om Mbappé (25). Twee jaar geleden zat de aanvaller in precies dezelfde situatie, toen zijn contract bij PSG afliep en hij dus met andere clubs kon gaan praten over een samenwerking. Lange tijd leek alles erop te wijzen dat Mbappé zijn loopbaan zou gaan vervolgen bij Real Madrid. Tot ontsteltenis van de Europese recordkampioen tekende de Frans international toen puntje bij paaltje kwam een nieuw lucratief contract in het Parc des Princes.

PSG communiceerde destijds dat het ging om een driejarig contract, tot medio 2025. Het bleek echter te gaan om een tweejarige verbintenis, met een optie voor een derde jaar, die alleen gelicht kon worden als Mbappé daar zijn jawoord voor gaf. Afgelopen zomer weigerde de aanvaller dat. Hij werd een tijdje buiten de selectie gelaten, maar uiteindelijk toch weer in genade aangenomen. De status is nu wel zo dat Mbappé over een paar maanden dus transfervrij is.

Real doet er alles aan om wereldkampioen van 2018 nu alsnog binnen te halen. In Spaanse media wordt beweerd dat Mbappé al op huizenjacht is gegaan in Madrid. Volgens Le Parisien, goed ingelicht als het gaat om het reilen en zeilen binnen PSG, heeft Real met Liverpool echter een serieuze concurrent gekregen. The Reds zouden in Mbappé een mogelijke opvolger voor Mohamed Salah zien. De 31-jarige Salah heeft op Anfield nog een contract voor anderhalf jaar en voor hem lonken Saoedische miljoenen.

In de Franse berichtgeving wordt gemeld dat Mbappé wel openstaat voor in ieder geval een gesprek met Liverpool. Een nieuw contract tekenen bij PSG, waar de aanvaller anderhalf jaar geleden dus verrassend voor koos, is ook nog een optie die wordt bestudeerd. Mbappé is van plan om alle opties straks eens rustig naast elkaar te leggen en heeft duidelijk geen haast bij het nemen van een beslissing. De kans dat er deze maand al helderheid komt over zijn toekomstplannen, is dan ook minimaal.

Mbappé heeft gedurende dit seizoen al verschillende keren herhaald dat hij zich alleen op het voetballen richt. En dat gaat uitstekend: na 22 officiële wedstrijden heeft hij 21 keer gescoord. Met achttien doelpunten uit zestien competitiewedstrijden is hij de topscorer van de Ligue 1, de competitie die hij tot dusver al zes keer won. PSG staat ook nu weer bovenaan de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.