Cziommer zet Red Bull Salzburg op het goede spoor

Red Bull Salzburg heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van Rapid Wien dinsdag tegen LASK Linz. De ploeg van trainer Huub Stevens won met 2-0 van SV Ried en breidde zijn voorsprong uit.

In de Red Bull Arena kwam de thuisploeg al na dertien minuten op voorsprong door een treffer van Simon Cziommer. De voormalig middenvelder van onder meer FC Twente, Roda JC, AZ en FC Utrecht zette op aangeven van Roman Wallner de 1-0 op het bord.

Bij de tweede treffer kreeg de ploeg van Stevens hulp van een speler van SV Ried. In de 49ste minuut schoot Christoph Leitgeb de bal via Anel Hadzic binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0 in het voordeel van Die Bullen.

Red Bul Salzburg staat door de overwinning op 68 punten uit dertig wedstrijden, acht meer dan achtervolger Rapid Wien. In Oostenrijk moeten nog zes duels worden afgewerkt.