Cutrone doet Roma pijn op bijzondere avond Karsdorp

AC Milan heeft vrijdagavond een overwinning geboekt op AS Roma: 2-1. Voor Rick Karsdorp was het een bijzondere avond, hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd sinds tien maanden.

AC Milan
AC Milan
2 - 1
AS Roma
AS Roma

De rechtsback stapte in de zomer van 2017 over van Feyenoord naar Roma, dat relatief veel geld voor hem over had, maar raakte nog voor hij kon debuteren geblesseerd. Uiteindelijk debuteerde hij in oktober 2017, maar tijdens zijn debuut ging het weer mis. Het eerste seizoen van Karsdorp bij de Romeinen bleef daardoor beperkt tot 82 speelminuten.

In de voorbereiding op het huidige seizoen maakte Karsdorp al veel minuten en vrijdagavond had hij in Milaan zijn eerste basisplaats van het seizoen. De drievoudig Oranje-international had het lastig met Roma in de eerste helft. De thuisploeg zette flink aan en kreeg in de veertigste minuut wat het verdiende. Ricardo Rodríguez kapte Federico Fazio wel heel eenvoudig uit en Franck Kessié liep de voorzet van de Zwitser binnen: 1-0.

Een kwartier na rust maakte Fazio zijn ongelukkige optreden bij de openingstreffer helemaal goed. De Argentijn kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot hem droog en hard in de benedenhoek: 1-1. Een kwartier voor tijd zat de wedstrijd van Karsdorp erop en werd hij vervangen door Davide Santon.

Justin Kluivert bleef negentig minuten op de bank en zag dat er nog twee doelpunten werden afgekeurd. Zowel Gonzalo Higuaín als Steven N'Zonzi werd een doelpunt ontnomen na inmenging van de VAR. In de absolute slotfase kwam er alsnog een winnaar. Invaller Patrick Cutrone bezorgde Milan in de 95ste minuut de overwinning: 2-1.

Milan komt door de zege op drie punten uit twee duels. Roma blijft staan op vier punten uit drie wedstrijden. Concurrenten Juventus en Napoli kunnen hun voorsprong op de Romeinen naar vijf punten brengen bij zeges op respectievelijk Parma en Sampdoria.