Curieuze VAR-momenten helpen PSV aan comfortabele zege

Reacties

In een duel dat gekenmerkt werd door opvallende VAR-momenten, heeft PSV eenvoudig afgerekend met NEC. Daarmee naderen de Brabanders Ajax, dat dit weekend niet in actie komt, tot één punt.

Curieuze VAR-momenten helpen PSV aan comfortabele zege
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Nadat een eerste poging een door Jasper Cillessen gekeerde kopbal opleverde, bediende Cody Gakpo in de achttiende minuut Anwar El Ghazi opnieuw. Dit keer had de NEC-doelman geen antwoord op een lage volley en werd het krachtsverschil tussen beide ploegen voor het eerst zichtbaar op het scorebord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Luuk de Jong leek zijn rentree in de basis een kleine tien minuten voor rust op te luisteren met een discutabele treffer. Twee NEC'ers werden aan de kant gezet voordat Gakpo de bal bij de scorende De Jong bezorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Nijmegenaren maakten zich opzichtig boos, omdat even daarvoor om soortgelijke overtredingen een aanval van hen af werd gefloten. Trainer Rogier Meijer, routinier Lasse Schöne en Souffian El Karouani moesten hun woede bekopen met een gele kaart en zagen de treffer vervolgens alsnog geannuleerd worden wegens buitenspel.

Het tweede bedrijf leek geweldig te beginnen voor PSV. Xavi Simons ging neer in het zestienmetergebied en scheidsrechter Martin van den Kerkhof wees gedecideerd naar de penaltystip. Ondanks dat hij vervolgens naar de kant werd geroepen om de vermeende overtreding van Philippe Sandler nog eens te bekijken, hield Van den Kerkhof voet bij stuk.

Met een droge schuiver passeerde De Jong voorselectiegenoot Cillessen, die tevergeefs appelleerde dat de penalty niet geldig zou zijn geweest. Zijn team kon de hele middag geen vuist maken. Een gepareerde inzet van Pedro Marques in de slotseconden uit een corner, gold als meest serieuze gevaar van de bezoekers.

Na een uur spelen, mocht De Jong net als El Ghazi en Veerman naar de kant. Voor hen kwamen Guus Til, Noni Madueke en Ibrahim Sangaré in de ploeg. Voor Madueke diende een memorabel moment aan in de 84ste minuut, na de elfde assist van het seizoen van Gakpo, schreef de Engelsman de 3000ste thuistreffer in de Eredivisie van PSV op zijn naam.

PSV Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.