Curieuze comeback helpt Verbeek aan eerste Australische competitiesucces

Reacties

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft Gertjan Verbeek een flinke opsteker gekregen. Na het veroveren van de Australische beker met zijn nieuwe club Adelaide United heeft hij nu ook zijn eerste punten in de competitie binnen.

Curieuze comeback helpt Verbeek aan eerste Australische competitiesucces
© Pro Shots
Newcastle Jets
Newcastle Jets
1 - 2
Adelaide United
Adelaide United

Verbeek maakte in mei de overstap naar Down Under, waar hij zijn eerste twee competitiewedstrijden verloor: thuis met 2-3 van regerend kampioen Sydney FC en met 2-1 bij Melbourne City FC. Afgelopen woensdag kon hij voor het eerst een succesje vieren, omdat de Australische beker werd gewonnen. In de finale werd datzelfde Melbourne City met maarliefst 4-0 aan de kant gezet.

Die veegpartij had tot het nodige zelfvertrouwen geleid, en dat bleek ook zaterdagochtend (Nederlandse tijd). Newcastle Jets kwam in eigen huis weliswaar op een 1-0 voorsprong via Abdiel Arroya, maar na rust draaide Adelaide het helemaal om. Riley McGree was de reddende engel voor Verbeek: eerst schoot hij koeltjes raak, na een uur krulde hij een corner ineens in het doel. Die curieuze goal bleek het slotakkoord, waardoor de Nederlandse trainer van de nul is in competitieverband.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.