Verbeek pakt eerste hoofdprijs in Australië

Reacties

Gertjan Verbeek heeft voor de tweede keer in zijn trainersloopbaan de nationale beker gewonnen. Na de KNVB-Beker van 2013 met AZ legde de coach woensdag met Adelaide United beslag op de FFA Cup. In de finale werd Melbourne City FC met overtuigende cijfers opzij gezet: 4-0.

Verbeek pakt eerste hoofdprijs in Australië
© Pro Shots

De Australische competitie (A-League) is pas net begonnen, maar toch stond Verbeek met zijn ploeg woensdag al in de bekerfinale. Het bekertoernooi in Australië loopt niet door het hele seizoen: voor de start van het voetbaljaar werden al de eerste bekerronden afgewerkt. Begin oktober plaatste Adelaide United zich via een 1-2 zege op Central Coast voor de eindstrijd.

Adelaide United begon het seizoen in de A-League teleurstellend, met twee nederlagen uit de eerste twee speelronden. De tweede nederlaag werd geleden tegen Melbourne City en woensdag namen de manschappen van Verbeek in de bekerfinale sportieve revanche. Al-Hassan Touré, Ben Halloran, Nikola Mileusnic en Riley McGree maakten de doelpunten en zorgden voor een ruime zege.

Voor Adelaide United betekent het winnen van de FFA Cup titelprolongatie. Vorig jaar won de Australische topclub het nationale bekertoernooi ook al. De competitie wordt voor de ploeg van Verbeek (die in mei een tweejarig contract tekende Down Under) zaterdag hervat met een uitwedstrijd bij Newcastle Jets.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerald Sibon zit in de trainersstaf van Gertjan Verbeek bij Adelaide United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.