Curaçao in spektakelstuk langs Trinidad, spelers willen door met Gorré

Reacties

Curaçao heeft de CONCACAF Nations League-campagne afgesloten met een zege op Trinidad & Tobago: 5-3. De overwinning kon de Antillianen niet behoeden voor degradatie uit League A. De internationals van Curaçao maakten zich hard voor een langer verblijf van interim-bondscoach Dean Gorré.

Curaçao in spektakelstuk langs Trinidad, spelers willen door met Gorré
© RKC Doc/ESPN

In het Ergilio Hato Stadion kende Curaçao in de nacht van dinsdag op woensdag een furieuze start. Al binnen dertien minuten waren Rangelo Janga en Godfried Roemeratoe trefzeker, waarna in de tweede helft een doelpuntrijk duel losbarstte. Voor het Antilliaanse eiland scoorden Kenji Gorré, Juninho Bacuna en opnieuw Janga.

Curaçao boekte zo de eerste zege in deze Nations League-campagne, maar de vorige drie groepsduels gingen verloren. De eilandbewoners dalen na vier wedstrijden als nummer vijf in een groep met Panama, Trinidad & Tobago, Martinique, Guatemala en El Salvador af naar League B van de Nations League. In Groep A en B, waarin Suriname zich handhaafde, speelde ieder land vier duels (twee keer thuis en uit).

Bondscoach
Het is bij Curaçao overigens nog altijd de vraag wie de nieuwe bondscoach wordt. Na het vertrek van Remko Bicentini zijn meerdere kandidaten gepolst, onder wie onlangs nog Dick Advocaat. Maar als het aan de selectie ligt, krijgt de huidige interim-bondscoach Gorré een vaste aanstelling.

Na gesprekken die gevoerd zijn heeft de spelersgroep het bestuur van de voetbalbond laten weten dat zij hopen dat Gorré aangesteld gaat worden om plaatsing voor het WK 2026 af te dwingen. In een verklaring aan de bond hebben zij dit na het gewonnen duel met Trinidad & Tobago unaniem kenbaar gemaakt. Ook hopen zij op een langer verblijf van voorzitter Ramiro Griffith om de professionele structuur binnen de bond op het eiland te verbeteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.