Curaçao begint Nations League met late nederlaag

Reacties

Curaçao heeft vannacht de eerste wedstrijd in de Nations League verloren. De ploeg die sinds kort onder leiding staat van interim-bondscoach Dean Gorré, moest zich in de slotfase gewonnen geven op bezoek bij Trinidad & Tobago: 1-0.

Curaçao begint Nations League met late nederlaag
© Pro Shots

Curaçao trad aan met een basisploeg met elf spelers die we stuk voor stuk kennen uit het Nederlandse voetbal, ook de meeste namen op de bank komen de volger van de Eredivisie bekend voor. De uitploeg had meer balbezit en kon veel vaker dreigend voor het doel verschijnen, maar kreeg enkele minuten voor tijd de winnende treffer om de oren: debutant Nathaniel James maakte hem. Zo begint Curaçao, nummer 88 op de FIFA-werendranglijst slecht aan de Nations League in de CONCACAF-zone tegen het veertien plekken lager geklaseerde Trinidad & Tobago.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De volgende opdracht voor de ploeg van Gorré: een uitwedstrijd bij Martinique, zondagochtend. Curaçao is ingedeeld in de hoogste afdeling van de Nations League: als de ploeg bij de eerste twee eindigt in zijn poule met zes landen, strijden ze in de kwartfinale verder om de eindzege. Een plek bij de onderste twee betekent degradatie. De volgende grote toernooien zijn de Gold Cup in 2025 en het WK een jaar later.

De stand in de poule na de eerste speelronde:

Land Wedstrijden W G V Voor Tegen Doelsaldo Punten
Panama 1 1 0 0 3 0 3 3
Guatemala 1 1 0 0 2 0 2 3
Trinidad & Tobago 1 1 0 0 1 0 1 3
Curaçao 1 0 0 1 0 1 -1 0
El Salvador 1 0 0 1 0 2 -2 0
Martinique 1 0 0 1 0 3 -3 0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.