CSKA Moskou en Dinamo Kiev beginnen met zege

CSKA Moskou en Dinamo Kiev hebben hun thuisduel in de achtste finale van het toernooi om de UEFA Cup gewonnen. De Russen waren te sterk voor Shakhtar Donetsk, terwijl Dinamo Kiev de landgenoten van Metalist Charkov versloeg.

CSKA Moskou-Shakhtar Donetsk 1-0CSKA en Shakhtar hielden elkaar qua balbezit en doelpogingen in evenwicht in Moskou. Uiteindelijk won de thuisploeg dankzij een treffer van Vágner Love (foto).

De Braziliaan benutte in de vijftigste minuut een strafschop nadat Razvan Rat een overtreding had gemaakt op Milos Krasic. Het was de elfde treffer van Love in het huidige UEFA Cup-toernooi. Met die produktie is hij topscorer.

Dinamo Kiev-Metalist Charkov 1-0Dinamo Kiev hield in een Oekraïens onderonsje het dit seizoen zo verrassende Metalist Charkov in bedwang. De bezoekers schakelden in de vorige ronde Sampdoria uit, terwijl ze de groepsfase ondanks de tegenstand van Galatasaray, Hertha BSC, Benfica en Olympiakos Piraeus winnend afsloten.

In Kiev bleek Dinamo duidelijk sterker. De thuisploeg had het meeste balbezit en nam het vijandelijke doel veel vaker onder vuur. De vier doelpogingen van Metalist Charkov staken schril af bij de vijftien van Dinamo Kiev. De beslissing van het duel viel in de 54ste minuut. Ognjen Vukojevic kopte van dichtbij raak na een hoekschop van Olexander Alijev.

Volgende week donderdag zijn de returns van beide duels.